“PKK’yı durdurmaya gücümüz yetmez”

Türk, ve bir çok soruya yanıt verdi. İşte o söyleşiden satırbaşları; Açılım sürecine baktığımızda… Biz o gün de söyledik. Başbakan’la ilk görüştüğümüzde, ‘hassas bir konudur, burada cesur ve kararlı davranılmazsa, kurtlar pusulu havayı severler, perişan ederler, eğer yapacaksınız doğru dürüst…’ Ama 8 aylık süre geçmesine rağmen, gerçekten ne yapılmak istendiği, bir projelendirme, hangi adımların atılacağı konusunda bir şey ortaya çıkmadı.

BU SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLEMEZ

Silahla çözülmeyeceği ortadadır. Yani silah, bir hak arama yöntemi olmaktan çıkmalıdır diyoruz. Devlet de Kürt meselesini sadece silahla, inkarla çözmeyeceğini görmelidir. Önce bunda ortaklaşmamız gerekiyor.

O zaman ne yapmak lazım? 30 yıldır uygulanan politikalar yerine, toplumsal uzlaşıyı sağlayacak politikalar ortaya çıkarmamız lazım.

PAZARLIK YAŞANMADI

Bu süreçle ilgili biz bu konuda bir şeyler gelişirse destek vermeye, bu konuda düşüncelerimizi aktararak, sorunun barışçıl bir sürece evrilmesi konusunda neler yapmamız gerektiği konusunda da çok açık davrandık. Bize ne sorumluluk düşüyorsa, biz bu konuda bu rolü almaya hazırız dedik. Ama dediğim gibi içeriği dolu olan veya topluma yansıyan herhangi bir şey olmadığı gibi, bize de yansıyan bir şey yok! Birilerinin söylediği gibi, öyle pazarlıklar falan da yaşanmadı.

BİR İNSANIN YÜRÜYÜŞÜNÜ KONTROL EDEMEZSİNİZ

Şimdi bugün Genelkurmay Başkanı diyor ki, ‘300 bin kilometrelik sahadır’ diyor. ‘Bunu gelin görün, eleştirilerinizi ondan sonra yapın’ diyor. Doğrudur. Bir insanı siz istihbaratınız ne kadar güçlü olursa olsun, 70 milyonluk Türkiye’yi, bir insanın yürüyüşünü kontrol edemezsiniz, bir yerde mutlaka patlak verir.

MÜCADELEMİZ SADECE KÜRTLER İÇİN DEĞİL
Bizim verdiğimiz demokrasi mücadelesi sadece Kürtler için değil ki? Türkiye’nin demokratikleşmesiyle, Kürtler kadar Türkler de özgürleşecek.

TÜRK’ÜM DİYENE DAVA AÇILIYOR MU?

Şimdi Kürt dediğim için yargılanıyorum. Kürtçe konuşma yaptığım için yargılanıyorum. Düşüncelerimi devlet ideolojisinin dışında farklı tespitler yaptığım için hakkımda davalar açılıyor. Hangi Türk’e, ‘ben Türküm’ dediği zaman veya ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’ dediği zaman dava açılıyor mu?
PKK’YA GEREK KALMAZ
Eğer gerçekten Kürtlerin makul, meşru, Türkiye’nin bütünlüğüne zarar vermeyen taleplerini, onun da eşit bir yurttaş olma hakkını sağlarsanız, o zaman PKK’ya ihtiyaç kalmaz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

1249980cookie-check“PKK’yı durdurmaya gücümüz yetmez”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.