‘PKK’ya karşı baraj’ haberine Bakan Eroğlu’ndan açıklama

Önceki gün basında yeralan habere göre, Hakkari ve Şırnak güzergahının, Kuzey Irak sınırındaki sıfır noktasında, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan ve PKK’lıların Türkiye’ye sızmalarını önlemede büyük ölçüde etkili olacağı öne sürülen 11 barajdan tamamlanan 3’ünde su tutma işlemlerine başlandığı ifade edilmişti.

BAKAN EROĞLU: ‘PKK’YA KARŞI DEĞİL, ELEKTRİK ÜRETMEK İÇİN’

Bugün Afyon’da bir basın toplantısı düzenleyen bakan Eroğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine Kuzey Irak sınırında inşa edilen barajların taşkın koruma ve elektrik üretme amacını taşıdığını söyledi. Afyonkarahisar’da nasıl yapılıyorsa Şırnak’a da yapıldığını kaydeden Eroğlu, “Bazıları terör örgütü PKK’ya karşı yapıldığını söylüyor, ama değil. Sınır barajı olduğu için böyle değerlendirilmiş olabilir” diye konuştu.

PKK’YA KARŞI BARAJ HABERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Güneydoğu’da inşa edilecek olan barajların PKK ile mücadelede kullanılacağı haberine ilişkin sorularımızı yanıtlayan ve barajlar konusunda bir kitabı bulunan İnşaat Mühendisi Mazlum Çoruh, “Ülkenin savunması DSİ ye kaldıysa; PKK, kümes bekçiliğine tayin edilen tilkiye dönmüştür” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

‘DSİ UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ’

“Ülkenin savunması DSİ’ye bırakıldıysa vay geldi ülkenin başına” diye konuşan Çoruh; barajların hiçbir zaman ülkeyi ihya etmeyeceğini ve sadece diz çöktüreceğini öne sürdüğü değerlendirmesinde, “o da yetmez, ülke coğrafyasını yırtarlar. Ülkemizde barajlar hep bu iki amaç için yapılmışlardır. Yapılan barajlar açıklanan görevi yerine getirmemektedir; ama ülke coğrafyasını derin bir şekilde o barajları yaptıran ülkenin istediği şekilde ülke coğrafyası parçalanmaktadır. Barajlarla ülke savunmayı söylemek Türk ordusuna hakarettir. Milleti aptal yerine koymaktır. DSİ uyur, halkı uyutur fakat düşmanlar uyumaz” ifadelerini kullanmıştı.

1541750cookie-check‘PKK’ya karşı baraj’ haberine Bakan Eroğlu’ndan açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.