PKK’ya karşı seçenekler masada

Ralston, Amerikan Associated Press haber ajansına verdiği özel demeçte, ABD’nin baskısı sayesinde Iraklı ve Avrupalı yetkililerin PKK’ya karşı harekete geçtiğini de kaydetti.


ABD’nin, PKK liderlerini ele geçirme ve Irak’taki dağlık bölgelerde bulunan kamplarını ortadan kaldırma yönündeki Türk taleplerini henüz karşılamadığını belirten Ralston, Irak’ta birçok sıkıntıyla karşı karşıya bulunmasına rağmen Amerikan ordusunun, PKK’ya karşı ”bütün seçenekleri” değerlendireceğini kaydetti.


Ralston, ”Tüm seçenekler masada. PKK terörist bir örgüt ve operasyonları sona erdirilmeli. Bu ülke (Türkiye), PKK’nın elinde çok acı çekti. Müttefikimizle birlikte çalışarak bu problemi çözmeye gayret göstermeliyiz” dedi.


Ralston ayrıca, ABD, Türkiye ve Irak’ın, kuzey Irak’taki Mahmur kampını kapatma konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu da söyledi. Ralston, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani ile yaptığı bir konuşmanın ardından, Barzani’nin, PKK militanlarının ”ateşkes durumuna geçmesini ayarladığını” da söyledi. 

1040190cookie-checkPKK’ya karşı seçenekler masada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.