‘PKK’ya yardım edenlere de ağır ceza’

SİMERİNİ ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ın AB normlarına uyması çerçevesinde, terörizmle mücadeleye ilişkin bir yasanın, dün, Rum Meclisi Hukuk Komitesi’nde görüşülmeye başlandığını belirterek, yasa tasarısının, terörizme daha ağır suçlar getirilmesini öngördüğünü yazdı.


ALİTHİA ise, “PKK Kıbrıs’ta da yasadışı” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Meclisi Hukuk Komitesi Başkanı İonas Nikolau’nun, konuya ilişkin dünkü açıklamasına yer verdi. 


Habere göre, Nikolau, açıklamasında, söz konusu yasanın aslında 2004 yılında kabul edilmesi gerektiğini, yasa tasarısının terörizm faaliyetlerine yönelik olduğunu ifade etti.


Nikolau, terörist örgütler listesinde bulunan örgütlere veya kişilere yardım edenlerin, suç işlemiş olacaklarını belirtti ve şöyle konuştu:


“Örneğin, PKK’nın terörist örgütler listesinde yer aldığını varsayarsak, PKK tarafından basılan bir dergiyi veya bileti satın alan bir kişi, terörist eyleme yardımcı olmuş kabul edilebilecektir. Bu yüzden, yasayı hazırlayanları, Komite toplantısına çağırarak, bazı maddelerini yeniden gözden geçirmelerini veya bazı maddelerin gerekli olup olmadıklarına dair açıklamalarda bulunmaya hazır olmalarını istedik.”   


 

698260cookie-check‘PKK’ya yardım edenlere de ağır ceza’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.