‘PKK’ye karşı tüm seçenekler masada…’

Raltson, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Binada yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmeye, Türkiye’nin terörle mücadele koordinatörü emekli Orgeneral Edip Başer de katıldı.


Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Raltson, Diyarbakır’daki olayı ”korkunç bir saldırı” olarak niteledi.


Türkiye ve Türk halkının terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin ciddiyetini anladığını ifade eden Raltson, güç kullanımının ne zaman ve hangi koşullarda olacağı sorusuna, ”Hangi askere sorulsa, bunu son seçenek olarak gösterir” yanıtını verdi.


Raltson, ”Bazı zamanlarda ise diğer tedbirler etkili olmaz, birinin güç kullanması gerekir, o vakit hiçbir şey masanın dışında değildir” dedi.


”GEREKENİ YAPACAĞIZ”


Başbakan Erdoğan, ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph W. Ralston’a ”Türk halkının can ve mal güvenliğine yönelik terör tehdidine karşı ne gerekiyorsa yapılacağını” söyledi.


Başbakan Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina’da kabul ettiği Ralston’u göreve başlamasından dolayı kutladı.


Ralston’na yeni görevinde ”terör örgütüyle muhatap olmak anlamına gelecek herhangi bir adımın atılmamasının önemini” hatırlatan Erdoğan, ”Halkımızın can ve mal güvenliğine yönelik terör tehdidine karşı ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.


Ralston da Türk kamuoyuna yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, ”Teröristleri muhatap almanın asla söz konusu olmayacağını” söyledi.


“TERÖRİSTLER TÜRKİYE’YE SİLAH SOKUYOR” 


Öte yandan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ”Kuzey Irak’taki otorite boşluğu yüzünden teröristler Türkiye’ye silah ve mühimmat sokuyor” dedi.


Gül, Fransa Dışişleri Bakanı Douste-Blazy ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye’de terör saldırılarının son dönemde artmasına ilişkin bir soru üzerine, Kuzey Irak’taki gelişmelere dikkati çekerek, ”bu bölgedeki otorite boşluğu yüzünden teröristlerin buradan Türkiye’ye rahatça silah, mühimmat,bomba soktuklarını” ifade etti.


Türkiye’nin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini hatırlatan Gül, Türkiye’de herkesin düşünce ve görüşlerini rahatça açıklayabileceğini belirterek, ”Türkiye’nin terörle mücadelede, uluslararası hukuktan doğan haklarını gerektiğinde kullanacağını” söyledi.


Fransa Dışişleri Bakanı Blazy ise gümrük birliğinin AB’nin 25 üyesini kapsayacak şekilde uygulanmasını öngören ek protokolle ilgili Türkiye’nin taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini söyledi. Fransız bakan, ”taahhütler yerine getirilmezse, bunun sonuçları olacaktır” diye konuştu.



 

1033530cookie-check‘PKK’ye karşı tüm seçenekler masada…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.