Çıplak ayakla hükümeti protesto

DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş ve partililer, çıplak ayakla hükümeti eleştirdiler.


Başkan Göktaş “Ülkede her şeyi güllük gülistanlık gösteren AKP ve AKP iktidarı bizi boş hayaller ile avutuyor. Vatandaş bitti, tükendi, eridi gitti” diyerek şu eleştiriyi yaptı:


“Yanlış politikalar yüzünden ihracat alarm vermeye başladı. İhracat şubat 2002’den bu yana en düşük seviyededir. 12 yılda nüfusumuz yüzde 21.4 artış kaydederken bindiğimiz taşıtlarda yüzde yüzlük bir artış vardır ve çoğunluk ithal otodadır. Buna keza traktör sayısı azalmıştır. Köylü bitmiştir, ziraatla uğraşan bitirilmiştir. Yeni yasama döneminde çıkacak olan Belediye gelirleri kanunu ile 8 ayrı vergi, 8 ayrı harç ve 3 ayrı katılım payı geliyor ve vatandaş biraz daha inleyecek. Son iki yılda 322 esnaf mesleğini bıraktı iş terk etti. Böylece işsizler sayısı 3 milyon 370 bini buldu ve bunun 1 milyonu aile reisi durumunda.”


“Bu mu iyileşme?” diye soran Göktaş, “İki yıl önce evimize iki ekmek girerken biri gitti. Etin yüzünü gören yok. Üst baş alamaz olduk. Mutfakta tencere kaynamıyor. Bunları görmüyor musunuz? Bu yüzden burada çıplak ayakla kaldım. Yanımda bulunan vatandaş da ayakkabı ve çoraplarını çıkardı. Memleketin hali bu. Açlık ve yokluk aldı başını gidiyor. İşsizlik çığ gibi büyüyor. Millet elindekini avucundakini bitirdi üstü başını satıp durumu idare etmeye çalışıyor” dedi.


“YANITLA HÜKÜMET!”


Protestoya katılan partililerin taşıdıkları pankartlarda şu sorular yazılıydı:
– 3 milyon 370 bin işsizin 1 milyonu aile reisi biliyor musunuz?
-322 bin esnaf mesleğini bıraktı duydunuz mu?
-Belediyelere 8 vergi, 8 harç, 3 katılma payı getirildi, kimden çıkacak?
-İhracat ALARM veriyor, hissetmiyor musunuz?
-12 yılda nüfusumuz yüzde 21.4 artarken, taşıtlar yüzde 100 arttı, bu ne demek oluyor?

1023380cookie-checkÇıplak ayakla hükümeti protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.