Plakada AB yıldızına milliyetçi tepki

Polonyalı Aileler Ligi Sözcüsü Piotr Slusarczyk, düzenlediği basın toplantısında, “Polonyalılar ulusal reklerine sonuna kadar bağlıdırlar. Bu nedenle, Polonya’nın sembolü olan kırmızı-beyaz renklerin değiştirilmesini istemiyoruz” dedi.

Sözcü Slusarczyk, araçların plakalarındaki sembollerin değiştirilmesine karşı önümüzdeki günlerde bir gösteri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, araçların plakalarındaki sembollerin değiştirilmesi yönünde bir zorunluluk bulunmadığı belirtildi.

AB yanlısı siyasisetçiler ise, Polonyalı Aileler Ligi sözcüsünün yaptığı açıklamanın aşırı milliyetci ve yobaz bir düşünce olduğu görüşünde birleşerek, “Bu tür karşıçıkımların ülke çıkarlarına zarar verdiği ve sunni gündemle siyasi krizin yönünün değiştirilmeye çalışıldığını dile getirdiler.

AB ÜYELİĞİNE DESTEK AZALDI
Öte yandan Merkezi Kamu Düşüncesi Bürosu’nun yaptığı bir başka ankete göre, Polonyalıların sadece yüzde 8’i Polonya’nın AB üyeliğine destek veriyor.

CBOS’in anketine katılanların yüzde 54’ü, Avrupa Birligi üyeliğinin, Polonya’ya yararı olmadığını düşünüyor; yüzde 18’i ise karşı görüşü paylaşıyor.
AB üyeliğinin çifçiler için yararlı olduğuna inananların oranı yüzde 59’iken, yüzde 16’sının karşı düşünceye sahip oldukları belirtiliyor.

1131370cookie-checkPlakada AB yıldızına milliyetçi tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.