Platform’dan Berkin açıklaması

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım dan sonra, aylardır yüreklerimizde yaşatmaya çalıştığımız Berkin Elvan’ı da kaybettik.

Berkin Elvan’ın katledilmesinin sorumlusu, Gezi Direnişi sırasında, gaz bombaları, tomalar ve her türlü araçla gençlere, direnenlere, demokratik protesto haklarını kullanan insanlara karşı elindeki iktidarın gücünü acımasızca kullanan AKP’dir.

İnsanlara tonlarca gaz bombası ve fişeği atan, tomalarla saldıran ve su sıkan, gençleri öldüren polisleri ‘destan yazan kahramanlar’ olarak ilan eden zihniyet hala iktidarda. Halkın çocuklarını katleden polisler, bunlara emir veren amirleri, bu emirlerin arkasında duran siyasiler, İstanbul’un Valisi hala görevlerini sürdürüyor.
Berkin Elvan’ın ölümünün ardından acılarını paylaşmak için yanyana gelinmesine bile tahhamül edemeyen AKP iktidarının kol kanat gerdiği polisin şiddeti hala devam ediyor. Hastane önünde bekleyenlere yine gaz bombalarıyla saldırdı ve bu saldırıda Ramazan Apaydın başından yaralandı.

Berkin Elvan’ı katledilmesi karşısında kılını kıpardatmayan AKP iktidarı, Valiler, Emniyet Müdürleri, Belediye Başkanları; Urla’da, Aksaray’da, Fethiye’de, Ordu’da HDP’li gençlere saldıran ırkçılar ve faşist güçler karşısında seyirci kalarak yeni katliam ve cinayetlere davetiye çıkartıyor.

Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya bileşenleri olarak, hem Berkin Elvan’ın ve Gezi Direnişi boyunca katledilen gençlerimizin birinci dercede sorumlularının yargı önüne çıkartılması hem de son bir hafta içerisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye yönelik ırkçı, şoven güruhların yaptığı saldırıların bir an önce son bulması için tüm kamuoyunu duyarlı olmaya ve çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz.

Berkin Elvan Ölümsüzdür!

Demokratik Güç Birliği Platformu – Britanya (DGBP-B)
Britanya Kürt Halk Meclisi, Komkar, Britanya Alevi Federasyonu, GİK-DER, YÇKM, Tohum Kültür Merkezi, DAY-MER, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Dersimliler Derneği, Koçgirililer Derneği, EL-COM, Tilkililer Derneği

850540cookie-checkPlatform’dan Berkin açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.