Platform’dan ‘sauna’cı gazetelere protesto

GİK DER Kadın Komisyonu, ATİK Yeni Kadın Grubu, ROJ Kadın Meclisi ve YÇKM’li Kadınlar’ı çatısında toplayan Platform, bir süre önce Türkçe yayınlanan bazı gazetelerde yayınlanan çoğu fuhuş yuvası ‘sauna’ reklamlarına son verilmemesi halinde bu gazeteleri boykot edeceklerini açıklamıştı. Platform ayrıca yayınladığı “Deklarasyon”u da imzaya açmıştı.


Platform, söz konusu gazetelerin geri adım atmaması üzerine 7 Nisan günü Green Lanes üzerindeki Olay ve Avrupa gazetelerinin önünde kamuoyuna yönelik bir açıklama kararı aldıklarını açıkladı.


Platformun açıklaması aynen şöyle:
 
“Bilindiği gibi Kasım 2006 tarihinden buyana Olay, Londra Gazete ve Avrupa gazetelerinde ‘Sauna ve Masaj salonu’ adı altında verilen kadın ticareti reklamlarının kaldırılması ve kadına yönelik sözlü, yazılı, resimli, yorumlu her tür şiddetin kaldırılması amacıyla “Medyada Kadına Yönelik Şiddete Son” başlığı altında bir kampanya yürütüyoruz. Mart ayında bu gazetelere önerilerimizin yer aldığı bir mektup ileterek bir kez daha anlaşmaya varmaya çalıştık ve bir kez daha yanıtsız bırakıldık. Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen kadın ticareti reklamları bu gazetelerde ısrarla devam etmektedir. Bu nedenle aşağıda bilgilerini vereceğimiz yer ve saatte kitlesel bir başın açıklaması yapılacaktir. Bir kadın kuşağı oluşturarak yapacağımız başın açıklamasına siz başın emekçilerini bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”
 
BRİTANYA KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU
GIK-DER Kadın Komisyonu
ROJ Kadın Meclisı
ATİK Londra Kadın Komitesi
DKH Britanya Girişimi


DKH Britanya Girisimi
 
Tarih : 7 Nisan 2007
Saat : 14:00
Yer : Green Lanes, London N16 9EH – Newington Green  (Olay ve Avrupa Gazeteleri önü)


İLGİLİ HABERLER:


Day Mer’den sauna reklamı karşıtı açıklama…
Saunacı gazetelere karşı deklarasyon…
Saunacı gazetelere Cambridge’den tepki…
Renkart da sauna ve reklamına ‘Hayır’…
‘Saunacı gazeteyi protesto edin’…
Sauna ve reklamlarına karşı tepki büyüyor…
GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına karşı kampanya…


AÇIK GAZETE: Platformu destekliyor okurlarımızdan da ‘saunacı’ gazetelere karşı sürdürülen bu haklı kampanyaya, “temiz toplum” ve “kadın sömürüsüne hayır” demek için katılmalarını istiyoruz…

801380cookie-checkPlatform’dan ‘sauna’cı gazetelere protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.