Çöpler toplanmadı, anaokulları kapalı

Çöpler toplanmadı, hastane, anaokulu, yüzme havuzu ve diğer kamu işletmeleri çalışmadı.

Baden Württemberg Eyaleti’nde kamu çalışanları son 14 yılın en büyük grevine başladılar. Eyaletin büyük şehirlerinde çöpçüler, anaokulu çalışanları, hastane personeli ve değişik devlet daireleri görevlileri iş bıraktılar. Mannheim, Ulm, Stuttgart, Karlsruhe ve Freiburg’da çöpler toplanmadı, sokaklar süpürülmedi.

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren işyerlerinin önünde toplanan kamu çalışanları, haftalık çalışma süresinin 40 saate çıkarılmasına izin vermeyeceklerini, gerekirse aylarca greve gideceklerini bildirdiler. Mannheim ve Stuttgart’ta tüm anaokulları, yüzme havuzları ve arıtma tesisleri kapalı kaldı. Hastanelerde acil servisler dışında çalışılmadı, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yol bakımı için de nöbetçi görevliler belirlendi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde de grev oylaması başladı. Eyaletteki altı üniversite kliniğinde çalışan yaklaşık 30 bin sağlık emekçisi, haftalık çalışma süresinin 40 saate çıkarılmasına hayır demek için greve gidilip gidilmeyeceğine karar verecekler. Aachen, Bonn, Münster, Düsseldorf ve Essen üniversite kliniklerinde çalışanlar, üniversite kliniklerindeki keyfi ücret sözleşmelerinin yerine tek tip sözleşmenin geçirilmesi için de mücadele edecekler.

1123120cookie-checkÇöpler toplanmadı, anaokulları kapalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.