Pınar Selek nihayet beraat etti

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alaattin Öget, İsa Kaya ve Abdülmecit Öztürk katıldı.


Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 9 Temmuz 1998 yılında 7 kişinin öldüğü 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin alınan raporların patlamanın nedenini açıklama konusunda yetersiz kalması nedeniyle sanıklara ceza verilemeyeceğine hükmetti.


Mahkeme heyeti, Mısır Çarşısı’ndaki patlamaya bombanın mı yoksa LPG’nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı için Selek ve Öztürk’e bu konuya ilişkin ceza verilmesine gerek görmedi.


Sanıklardan Abdülmecit Öztürk, İsa Kaya ve Alaattin Öget, terör örgütü adına adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk ve Kaya’nın cezası duruşmadaki iyi halleri nedeniyle 36’şar yıl hapse çevrildi.


Mısır Çarşısı’ndaki patlamadan beraat eden Pınar Selek hakkındaki terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ise zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı.


BABASI ALP SELEK’TEN AÇIKLAMA


Pınar Selek’in avukatı ve babası Alp Selek mahkemeden sonra kızının beraat kararını yorumladı ve aynı davada Selek’in beraat, diğer sanıkların müebbet hapis cezasına çarptırılması çelişkisini şöyle açıkladı:


“Davaya sonradan katılan, üç öldürme olayı olmuştu, müebbet hapis cezası bu kişilere verildi. Bu kişiler Mısır Çarşısı ve Pınar’ın davasıyla ilgili olan kişiler değil zaten. Polis aslında onları katmış, dava karışsın diye. Bu kişilerin davası aynı dava içinde ayrı görüldü. Cezaları o yüzden farklı.”
 


AÇIK GAZETE: Değerli yazarımız Pınar Selek ve onun cesur babası Alp Selek’e “gözünüz aydın” diyoruz…


 



 

1030910cookie-checkPınar Selek nihayet beraat etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.