Polis anaokulları bile denetliyormuş

The Times gazetesine göre, Batı Midlands’ta terörle mücadele şubesinde çalışan bir polis memuru, halka gönderdiği e-posta mesajında, “Bana radikalleşmiş ya da radikalleşmeye açık olduğunu düşündüğünüz kişileri, kaç yaşında olursa olsunlar bildirmenizi umuyorum. Kanıtlar, radikalleşmenin 4 yaşından itibaren olabileceğini gösteriyor” ifadesini kullandı.

Gazeteye göre bu polis birimi, memurlarının, radikalleşmeye açık ve savunmasız çocuklar ve gençlerin tespiti için ana okullarını ziyaret ettiğini doğruladı.

Bu politikanın eleştirildiğini belirten gazete, Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Yardımcısı Chris Grayling’in böyle bir uygulamanın “daha fazla insanı yabancılaştırma riski taşıdığını” söylediğini yazdı.

Liberal Demokratların İçişleri Sözcüsü Chris Huhne’nun ise polisin bu uygulamasını “zaman kaybı” olarak değerlendirdiği kaydedildi.

Başka bölgelerdeki polis memurlarının Batı Midlands polisinin bu uygulamasını eleştirdiğini de yazan Times gazetesi, Polis Memurları Derneği adına konuşan Sir Norman Bettison’ın, “polis memurunun e-posta göndermesini beceriksiz bir girişim” olarak değerlendirdiğini ve ülke genelinde aşırıcılık konusunda anaokulu çağındaki çocuklarla bu konuda bir çalışma örneği bulunmadığını söylediğini haber verdi.

Bu arada gazete, İçişleri Bakanlığının, şimdiye kadarki en genç kişi olarak 7 yaşındaki bir çocuğun aşırıcı gruplarla bağlantısı bulunduğunun ortaya çıkarıldığını açıkladığını bildirdi.

Gazete, ayrıca hükümetin aşırıcılığı önleme konusundaki stratejisine yönelik tepkilerin ve eleştirilerin arttığına dikkati çekerek, ülkenin güvenlik bütçesinden her yıl 3,5 milyar sterlin ayrılan bu programın, “toplulukları damgaladığı ve Müslümanları birbirlerini ihbar etmeye teşvik ettiği” için eleştirildiğini kaydetti.

828010cookie-checkPolis anaokulları bile denetliyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.