Polis ‘bir gören’ arıyor!

Cem teslim oldu, ama sır perdesi aralanmadı. Polis, Cem’in ‘Kim olduğunu bilmiyorum ama adı Abdurrahman’dı’ dediği, kendisini avukatına teslim eden kişiyi arıyor. Avukatın çelişkili beyanları yüzünden hangi MOBESE kaydının inceleneceği belirlenemedi.

Cem Garipoğlu’nun teslim edilmesinin ardından ortaya çıkan ‘Kim nerede sakladı?’ sorusunu araştıran polis, Avukat Aytekin Kaya’nın teslim alma süreci ile ilgili yetersiz bilgi vermesi sebebiyle sonuca ulaşamıyor. Garipoğlu’nun nasıl teslim edildiğini öğrenmek için MOBESE kayıtlarından beklenti büyük. Ancak Emniyet yetkilileri İstanbul’un değişik bölgelerine yerleştirilen yüzlerce kameranın incelenmesinin mümkün olamayacağı görüşünde.

Ayrıca Avukat Kaya’nın teslim sırasında kaydedilmemek için, kör noktalarda veya MOBESE kameralarının olmadığı bir ara sokakta müvekkilini teslim aldığı tahmin ediliyor. Avukat Kaya, Cem Garipoğlu’nu nerede teslim aldığını net bir şekilde söylemediği için hangi MOBESE kamerasının inceleneceği de muallakta. Polisin tek umudu gelecek olan ihbarlar.

SIR AVUKATIN ‘CEBİNDE’

Avukatın açıklamasına göre, kendisini o akşam yurt dışından bir kişi aradı ve Cem Garipoğlu’nu Bahçelievler’de bir noktadan almasını ve polise teslim etmesini söyledi. Ancak bu açıklama hem Emniyet hem de savcılıkça inandırıcı bulunmadı. Kaya’nın konu hakkında anlattığının dışında çok daha fazla bilgi sahibi olabileceği düşünülüyor. Tabii yasalar gereği polis avukata müdahalede bulunamıyor.

Kaya’nın ‘Garipoğlu’nu yol üzerinden aldım’ diye verdiği ifade inandırıcı bulanmazken bazı konularda da çeliştiği görüldü. Gizli kalan birçok nokta yasa gereği polisin soru soramadığı ve teknik takip yapamadığı Avukat Aytekin Kaya’da saklı. Yasalar gereği telefonundan son aranan kişiye de bakılamıyor.

POLİS İHBAR BEKLİYOR

Tüm uğraşlarına rağmen 197 gün Cem Garipoğlu’nun izine rastlayamayan ve avukatının teslim etmesi ile zanlıya ulaşan polisin, şimdi yardım ve yataklık eden kişi ya da kişileri yakalamak için olayı uzun bir sürece yayması bekleniyor. Bu süreç içerisinde gelişen olayları takip edecek olan polis en çok duyarlı vatandaşlardan gelecek olan bilgi ve ihbarlara güveniyor. Polis ayrıca menfaat çatışmasına girebileceğini düşündüğü, olay içerisinde yer alan kişilerin de ailenin aleyhine ifade verebileceği beklentisi taşıyor. Cem Garipoğlu teslim olduktan sonra verdiği ifadesinde kendisini Bahçelievler’e arabayla getiren kişinin kim olduğunu bilmediğini, ama adının Abdurrahman olduğunu söylemişti.

Levent ALBAYRAK / Akşam

1219100cookie-checkPolis ‘bir gören’ arıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.