‘Polis çetelere göz yumdu’

Haringey Esnaflar Birliği üyeleri ile Salı günü öğle saatlerinde Cafe Lemon’da buluşan David Lammy, 18 ay önce bölgemden Türk polislerin kesintiler kapsamında başka bölgelere aktarılmasını eleştirdim diyerek ‘Toplumsal sorunları anlayıp çözebilmek için daha fazla Türk polise ihtiyacımız var. Türkçe konuşan toplumun Londra’da, New York’taki İtalyanlar gibi yerleşik bir çete ortamında yaşamasına izin veremeyiz. Çeteler arasındaki savaştan ve kesintilerin getirdiği umutsuzluk ortamından kaygılıyım. Yeni polis birimi Trident’in çeteleri yok etmekte ne kadar yol katedecegini bekleyip göreceğiz. Toplumun en büyük problemi çeteleşmenin hızla yaygınlaşması.’ ifadesinde bulundu.

Genç kuşağın ülke genelinde zor günler geçirdiğine değinen Lammy, umutsuzluk ve işsizliğin yaygınlığına dikkat çekti.

TOPLUMDA İZOLASYON

Esnaf toplantısında bulunan Haringey Belediyesi Kabine Üyesi Nilgün Canver, gençlerin intihar meselesine değinerek intiharın sebeplerinin net olmadığını, fakat toplumda izolasyonun göstergesi olduğunu belirtti.

‘HARRINGAY, BAĞDAT CADDESİ’NE DÖNDÜ!’

Green Lanes üzerinde hizmet veren Eczacı Ali Özbek, Green Lanes’e geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gelen saati 3 sterlinlik park ücretlerini eleştirerek ‘ Harringay, Bağdat Caddesi’ne döndü. Burası zengin bir mahalle değil. Neden Muswell Hill ile aynı park ücretleri konuldu?’ sorusunu toplantıdaki milletvekiline sordu. Pazartesi ile Cumartesi arasında sabah 8 ile akşam 6.30 saat dilimi arasında, ziyaretçiler park için bu ücreti ödüyor. Belediyenin bunu gözden geçirmesini talep eden Özbek, Tottenham High Street’de saat ücretinin 1.20 sterlin olduğunu, Harringay’de ise kahvaltı fiyatının 5-6 sterlin iken park ücretlerinin orantısız yükseklikte olduğunu belirtti. Özbek, ‘Tüm cadde yılda 35 milyon sterlin ciro yaparak vergisini ödüyor. Belediye işverene destek olsun’ diye konuştu.

YENİLEME OLİMPİYATLARIN ARDINDAN BAŞLAYACAK

Haringey Esnaflar Birliği Sekreteri Rob Chau, Londra Büyükşehir Belediyesi’nden Green Lanes’e aktarılacak olan iki milyon sterlinlik fona ilişkin yenileme çalışmalarının Olimpiyatların ardından başlayarak, 2014 yılında tamamlanacağını duyurdu. Ana caddeler neden yok oluyor? çalışması kapsamında bölgeyi canlandırıp yenileyeceklerini duyuran Rob Chau, İngiltere genelinde ana caddelerde boş dükkan oranının yüzde 11 iken, Green Lanes’de bunun çok altında olup sadece yüzde 3 olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi Yurtdışı Yayınlar Yönetmeni Halit Çelikbudak Avrupa genelinde gerçekleştirdikleri Hürriyet esnaf ziyareti kapsamında Green Lanes’deki dükkan sahiplerini Bölge Emniyet Amiri Sandra Lobby ile ziyaret ederek ardından Milletvekili Lammy’nin Cafe Lemon’daki toplantısına katıldı.

840810cookie-check‘Polis çetelere göz yumdu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.