Polis, hak arayan öğrencilere sertleşiyor

Viyana Üniversitesi’de işgal eylemine devam eden öğrenciler polisin müdahelesiyle üniversite dışına atıldılar. Yaklaşık 15 öğrencinin bir gece üniversite rektörlüğüne ait idari bürosuna izinsizce girip, büroyu da işgal eden öğrencilere polis zor kullanarak dışarı attı.

Polisin zor kullanılarak öğrencileri dışarı atma sırasında 10 öğrencinin gönüllü olarak büroyu terk ettiği, 15 öğrencinin ise polis tarafından zorla üniversite dışına taşındığı görüldü.

Viyana Üniversitesi adına yapılan açıklamada polis zoruyla dışarı atılan bu öğrencilerin amfilerde devam eden işgal ve protesto eylemiyle ilgisinin bulunmadığı duyuruldu.

Öğrenci temsilciliğinden da yapılan açıklamada, üniversite idaresinin öğrencilerin zorla dışarı atılmasının kendileriyle samimi çalışmaya kötü bir örnek olduğu belirtildi.

Diğer taraftan Audimax amfisi eylemcisi öğrenciler, amfinin bir bölümünde sürdürdükleri eyleme son vermek istediklerini duyurdu. Bunun için ise rektörlüğün işgale son verilen bölümün evsiz kimselere konaklamak için vermelerini garanti etmesini istediler.

1498320cookie-checkPolis, hak arayan öğrencilere sertleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.