Polis Haringey’deki ırkçı holiganları arıyor

Metropolitan Polis, Haringey Belediyesi futbol oyuncularına ırkçı tacizde bulunan Yeovil Town’un 3 destekçisinin fotoğrafını yayımlayarak isimlerini bilenlerin polise bildirmelerini istedi.

Haringey’s Coles Park Stadium’da 19 Ekim’de Haringey Belediyesi futbol takımı FA Kupası Elemeleri’nde Yeovil Town’a karşı oynamıştı. Yeovil Town’un destekçilerinin Haringey’in kalecisi Kamerunlu futbolcusu Valery Douglas Pajetat ve takım arkadaşı Cobie Rowe’a ırkçı tezahürat yapmaları, tükürmeleri ve şişe atmaları sonrasında 64’üncü dakikada takımın menejeri Tom Loizo takımıyla sahayı terk etmişti. Tom Loizo protestosunu, “Yapılan ırkçılığa hoşgörülü davranamazdık, sahayı terkettiğimiz için bizi elerlerse de umurumuzda olmaz” diye açıklamıştı.

Olay sonrasında FA maçın iptal edildiğini, Metropolitan Polis de açıklamasında iki Yeovil Town taraftarının ırkçılık suçlamasıyla 23 ve 26 yaşındaki iki zanlının gözaltına aldığını ve Somerset Karakolu’nda sorguladığını belirtmişti.

POLİS IRKÇI HOLİGANLARI ARIYOR

Metropolitan Polis yaptığı son açıklamada olayla ilgili soruşturmanın Avon ve Somerset karakollarında sürdüğünü belirterek fotoğraftaki üç saldırganın kimliğinin saptanması için halktan yardım istedi.

Metropolitan Polis açıklamasında olayla ilgili bilgisi ya da tanıklığı olanların 101’i “CAD 5272/19 Oct” referansıyla aramaları belirtildi.

İLGİLİ KÖŞE YAZISI:
İNGİLTERE… Artık Haringey Belediye takımını tutuyorum
https://acikgazete.com/artik-haringey-belediye-takimini-tutuyorum/

2347960cookie-checkPolis Haringey’deki ırkçı holiganları arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.