Polis hohla bakalım dedi, hohlamadı…

Edmonton kenti polisinin sabaha karşı alkol denetlemesi yaptığı sıra kent sokaklarında arabasıyla gezen mebus Peter Golding, bir polis çevirmesinde durduruldu. ¨Hohla şuraya bakalım, alkollü müsün, değil misin anlayalım¨ diyen polise nefesini tuttu, milletvekili kartını gösterdi ve denetlemeye karşı çıktı. Aşırı alkollü olduğu iddia edilen mebus aracından polis marifetiyle alındı ve taksiyle evine gönderilip ardından cezaî işleme de geçildi. Olay birkaç saat sonra televizyon ve radyolar dahil olmak üzere Kanada basınında geniş çapta yer aldı.

Petrol zengini olan Alberta Eyaleti’nin mebuslarından Peter Golding muhafazakâr ve sağcı kanatta yer alıyordu. Mebus Peter’in alkollü olduğu ve bu ortaya çıkmasın diye Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan sabah saatlerinde kendisine hohla bakalım diyen polislere direniş göstermesi, mebusu destekleyen kamuoyunda büyük hayalkırıklığı yarattı.

Öte yandan Kanada’nın birçok yerinde alkol ölçüm sınırını en aşağılara çeken uygulamalara devam ediliyor. Bu anlamda, bir bardak bira içip yola çıkan sürücü suçlu sayılıyor ve en az 1000 dolardan başlayan para cezası uygulanıp mahkeme yoluyla elinden ehliyeti de alınıyor.

1533790cookie-checkPolis hohla bakalım dedi, hohlamadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.