Polis iki Türk kaçağı arıyor

2004 yılının Nisan ve Eylül aylarında yapılan bir dizi operasyon sonucunda yakalanan ve insan kaçakçılığından suçlu bulunan 5 kişiden, mahkemede hazır bulunan Erdoğan Ulcay (38) 12 yıl, İsmail Toygun 7 yıl ve Muharrem Garip de 3 yıl hapse mahkum edilirken, gıyabında yargılanan Ali Ekber Sürensoy’a 10 yıl, Mustafa Gözcü’ye de 6 yıl hapis cezası verildi. Toygun ve Ulcay hariç, diğer suçlular cezalarını tamamladıktan sonra Britanya’dan sınırdışı edilecekler.


Almanya’daki şebeke elemanları ile işbirliği çerçevesinde, İngiltere’ye kaçak soktukları kişilere sahte Yunan veya AB pasaportu sağladıkları ve onları Stansted veya Luton havalimanlarından ülkeye soktuklarını belirleyen polis ekipleri, yardımcı oldukları kişilerin herbiri için 3 bin pound aldıklarını da belirledi. fiebekenin haftada ortalama 30 kişiyi Britanya’ya soktuğu da belirlendi.


Yapılan işbirliği çerçevesinde Alman polisinin de aynı ekibe mensup 3 kişiyi yakalayarak mahkum ettiği bildirildi. Edinilen bilgilere göre Orhan Salıoğlu ve kardeşi Toznet Salıoğlu’na 2’şer yıl ve 10’ar ay; Emin Mustafaoğlu’na da 20 ay hapis cezası verildi.


Almanya’daki soruşturmalar sürerken, 2 kişiyi de eroinle yakalayan polis, suçunu kabul eden Osma Gök’ü 10 yıl, Bülent Çallı’yı da 7 yıl hapse gönderdi. (Londra Gazete’den)

786990cookie-checkPolis iki Türk kaçağı arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.