Polis kontör dolandırıcıları için uyardı

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşları, cep telefonundan arayan bazı kişilerin, emniyet görevlisi, rütbeli asker, hakim ve savcıların eşlerinin rahatsız ve taciz edildiğini belirterek, kendilerinin bu kişileri yakalamak için çalışma yaptıklarını söyledikleri belirtildi. 


Bu kişilerin, telefonunun sim kartının kopyalandığını ve yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını da söyledikleri vatandaşlardan şüphelilerin tespiti için kontör istedikleri anlatılan açıklamada, şöyle denildi: 


”(Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek. Biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları sana ödeyecek) diyerek kontör talep eden, ayrıca cep telefonunuza (ödül kazandınız) şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz.”

1071600cookie-checkPolis kontör dolandırıcıları için uyardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.