Polis köpeğinin yanılgısı 2 yıl hapis yatırdı

Polonya’nın Poznan kentinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir soygun sonrasında kaçan iki soyguncuyu yakalamaya çalışan polis köpeği, soyguncular yerine kız arkaşıyla buluşmaya giden Piotry Orgonik ve Pawel Ogronik adlı iki kardeşi yakaladı.

Polis tarafindan gözaltına alınan iki kardeş, Poznan yerel mahkemesi tarafindan soygun suçlamasıyla ve 15 yıl hapis cezasıyla yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

İki kardeş, cezaevinde avukatları aracılığıyla suçsuz oldukları kanıtlamak için çalmadık kapı bırakmadı. Polis, iki kardeşin bu girisimlerini dikkate alarak geniş bir araştırma yapmak için düğmeye bastı. Yapılan araştırmalar sonucunda soygunu gercekleştiren kişilerle iki kardeşin eşgalleri birbirini tutmadığı anlaşıldı ve yaklaşık iki yıldır cezaevinde bulunan suçsuz kardeşler serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan kardeşler, Poznan’da mahkemesinde kendilerini yakalayan polis köpeği hakkında 200 bin PLN tazminat davası açtı. Mahkeme, yargılama sonunda yanlış kişileri yakalayan polis köpeğini suçlu bularak kurumun tazminatın ödenmesine karar verdi.

Hapishanede intihar girişiminde bulunan Piotr, “Cezaevindeyken bir daha hiç dışarı çıkamıyacakmışım gibi düşünüyordum ve bunalıma girdim, ölmek istedim” dedi.

 

1106790cookie-checkPolis köpeğinin yanılgısı 2 yıl hapis yatırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.