Polis, Sarai’nin katil zanlısının peşinde

İstanbul’da kayboluşunun 12’nci gününde, Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın (33) katil zanlısı olduğu iddia edilen ‘Laz Ziya’ lakaplı kâğıt toplayıcısı Ziya T.’nin (46) fotoğrafı ortaya çıktı. Karabük’ün Yenice İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Ziya T.’nin, cinayetin ardından İstanbul’dan ayrılarak memleketi Karabük’e gittiği tespit edildi. Bunun üzerine oluşturulan özel bir ekip Karabük’e giderek, Ziya T.’nin kardeşleri ve akrabaları ile görüştü. Zanlının Karabük’te bir-iki gün kaldıktan sonra, ağabeyinden 100 TL aldığı ve farklı bir isimle otobüs bileti alarak kentten ayrıldığı öğrenildi. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, Ziya T.’nin nereye kaçtığını belirlemeye çalışıyor.

DNA UYUŞTU İDDİASI

Sarai Sierra’nın tırnak arasındaki kan ve doku kalıntıları, cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak aranan Ziya T.’nin ağabeyinden alınan kan örneği ile uyuştuğu iddia edildi.

Sarai Sierra’nın öldürülmesiyle ilgili yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Sierra’nın cesedinin bulunduğu sur kalıntısı içindeki dehlizden 100 metre mesafedeki başka bir dehlizde öldürüldüğü, ardından cesedinin taşındığı kesinleşti. Bu dehlizde bulunan kan izlerinin yanı sıra, cinayet aleti olarak değerlendirilen kanlı taşında bulunduğu belirtildi. Cinayet zanlısı Ziya T.’nin Karabük’teki ablasına ait evde arama yapan polis, geceyi geçirdiği yataktan kıl ve doku örnekleri aldı. Kullandığı çarşaf ile yastığın kılıfı da kriminal incelemeye alındı. Özel ekip, halen Safranbolu ve Karabük çevresinde şüphelinin MOBESE kamerasından elde ettiği görüntüsü ile aramalarını sürdürüyor. (Mustafa ŞEKEROĞLU-HaberTurk)

1373610cookie-checkPolis, Sarai’nin katil zanlısının peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.