Polis Süleyman teşhis edildi

Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe’de gözaltına alınan Pınar T. kendisini tecavüzle tehdit eden polisi fotoğraftan teşhis etti.

Hürriyet Daily News’tan Belgin Akaltan’ın gündeme getirdiği olayda Pınar T., 2 Haziran’da Dolmabahçe Caddesi üzerinde çıkan olayların arasında kalmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltı sırasında polis tarafından darp edildiğini ve polisin kendisine hakaret edip tecavüzle tehdit ettiğini öne süren Pınar T., savcılığa şikâyette bulunmuştu. Pınar T.’nin iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bu arada Pınar T. kendisine tecavüz tehdidinde bulunan Süleyman isimli polisi gözaltına alındığı sırada çekilen bir fotoğraftan teşhis etti.

Fotoğraftaki polisin tecavüz tehdidinde bulunan polis memuru olduğunu diğer tanıklar da doğruladı. Pınar T.’nin avukatı, fotoğrafı soruşturma dosyasına eklenmek üzere önümüzdeki günlerde savcılığa sunacak.

Kamu davası açıldı

Ancak Pınar T. ve arkadaşları hakkında 2911 sayılı toplantı ve gösteri kanununa muhalefet suçlamasıyla kamu davası açıldı. Açılan davanın iddianamesinde Pınar T., Uğur K., Erkan Y. için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede 2 Haziran saat 18.00 sıralarında Gezi Parkı’nda yapılması düşünülen düzenlemeleri protesto etmek amacıyla bir grubun Dolmabahçe Caddesi üzerinde toplandığı vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi: “Uyarılara rağmen dağılmayan grup, güç kullanılarak dağıtılmıştır.

Topluluk içinde bulunan şüpheliler Erkan Y., Pınar T. ve Uğur K. zor kullanılarak muhafaza altına alımışlardır.” İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. FATİH YAĞMUR / Radikal

1398060cookie-checkPolis Süleyman teşhis edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.