Polis yine (!) gözleri yaşarttı

Taksim Meydanı’na gelerek Emekçi Hareket Partisi imzalı pankart açan 9 gösterici, 1 Mayıs’a ilişkin basın açıklamayı yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ardından 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda izinsiz kutladığı gerekçesiyle de 28 gösterici daha gözaltına alındı.


İstiklal Caddesi’nin Taksim Meydanı tarafında toplanan 28 gösterici, “Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan” yazılı, “Mücadele Birliği” imzalı pankart ve bezler açtı. Taksim Meydanı’na yürümek isteyen grubu polis engelledi.


Yaptıkları gösterinin izinsiz olduğu yönünde uyarıda bulunan polis ile grup arasında arbede çıktı. Ellerindeki bezlerin sopalarıyla güvenlik kuvvetlerine karşı koyan gruba, polis de cop ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.


Polis, gözaltına aldığı bu kişileri bir otobüse bindirdi. Polise karşı koymaya devam eden gruptan bazı kişiler, otobüsün camlarını tekmeleyerek kırdı.


Göstericilerin polis minibüsüne aktarılması sırasında Taksim Metro İstasyonu önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik başka bir grup da, ”Mücadele Birliği” yazılı pankart açıp “Devrimci Öğrenci Birliği” yazan bez taşıyarak slogan atmaya başladı.


SENDİKAL KUTLAMA
DİSK, KESK, Türk-İş ve Hak-İş’in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi bileşenleri, Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Gümüşsuyu’da toplanan ve ellerinde 1 Mayıs yazılı çelenk bulunan grup, Kazancı Yokuşu’na yürüdü.


Burada konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, dünyada 1,5 milyar insanın günde 1 doların altında gelirle yaşadığını, 1,5 milyar insanın temiz içme suyu bulamadığını ve 1 milyar insanın elektrikten yoksun olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından 1977, 1989 ve 1996 yıllarındaki 1 mayıslarda hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, Kazancı Yokuşu’na karanfiller atıldı.


Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yürüyen gruptan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, üzerinde ”1 Mayıs” yazılı çelengi Anıt’a bıraktı.


Ankara’da ise 1 Mayıs kutlamalarına katılan işçi ve  memur sendikaları ile sivil toplum örgütü üyeleri, mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı’nda yerlerini aldı.

1020600cookie-checkPolis yine (!) gözleri yaşarttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.