Polis yolsuzlukları bakanı koltuğundan etti

Polonya’nın önde gelen gazetelerinden Gazeta Wyborcza, Merkezi Araştırma Bürosu’nda görevli bazı üst düzeyde emniyet mensublarının, kamyon soyguncularını koruyarak işbirliği yaptıklarını  ve bir Tır’dan çalınan klima’nın, Varşova’daki Polis Merkezi’nde görevli üst düzey bir emniyet mensubunun bürosunda bulunması sonucu İçişleri Bakanı’nın istifa etmek zorunda kaldığını yazdı. Yolsuzlukla suçlananlar arasında üst düzey emniyet mensubları da bulunuyor.  
 
Gazeta Wyborcza’nın haberinde, bir süre önce Merkezi Araştırma Bürosu’na ait depoda bulunan ve yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki 20 kg kokainin polis deposunda sekerle değiştirildiği ve  24 kilo Erion,  100 kilo da uyuşturucu maddenin yine aynı depodan çalındığı yer alıyor. 
 
Gazete, İçişleri Bakanı Kalizs’in, Merkezi Araştırma Bürosu’nda yaşanan  yolsuzluklar nedeniyle  merkezin, Poznan ve Lods bürolarının kapatılması emrini verdiğini belirtiyor.  
Gazete, Yapılan yolsuzlukları, bir İçişleri Bakanı’nın başına gelebilecek en büyük felaket olarak nitelendirdiği haberde, İçişleri Bakanı ve polis yetkililerinin, çalıntı klimanın Polis Merkezi’nde bulunduğu yönündeki suçlamaları da şiddetle yalanlanladıklarını yazdı.

1106930cookie-checkPolis yolsuzlukları bakanı koltuğundan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.