Polise göre amaç hükümeti yıkmak

10 gün önce İstanbul’da başlayan Gezi Parkı eylemleri, birçok ilde yapılan gösterilerle destek gördü.

Polisle eylemcilerin karşı karşıya geldiği adreslerden biri de Ankara Kızılay’dı ve Başkent’te 5 günde 600’ün üstünde kişi gözaltına alındı.

Hemen hemen tamamı sorgularının ardından serbest bırakılan bu kişilerden bazılarına, polis sorgusunda, “Mevcut hükümeti yıkmak amacıyla gerçekleştirilen eylemlere neden katıldınız?” sorusunun yöneltildiği belirtildi.

Vatan gazetesinden Kemal Göktaş imzalı haberde, bazı eylemcilere, Türk Ceza Kanunu’nun “Hükümete karşı suç” başlığı altında düzenlenen ve darbeye teşebbüs suçunu düzenleyen 312. maddesindeki suçlama yöneltildiği kaydedildi.

Haberde, polis sorgusunda şüphelilere:

“İstanbul İli Beyoğlu ilçesi Taksim Gezi Parkı’nda yapılan yol çalışmasını protesto adı altında ilimizde düzenlenen; cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemleriyle devlet otoritesini zaafa uğratmak, devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmak, Başbakanlık, Bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edilmeye çalışıldığı, kamu malına ve özel mülke zarar verilen, mevcut hükümeti yıkmak, uluslararası platformda zor durumda bırakmak amacıyla gerçekleştirilen eylemlere neden katıldınız? Bu eyleme katılma talimatını kimden aldınız? Katılmış olduğunuz eylemleri kim/kimler organize etti?” dendiği kaydedildi. (ntvmsnbc)

1551470cookie-checkPolise göre amaç hükümeti yıkmak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.