Polise hortum ucundaki su tabancasını gösterince…

Bu olayların basında en çok izleneni, hortum ucuna takılan plastik-metal karışım su sıkacağını elinde tutan 35 yaşındaki Douglas Zerby’nin sorgusuz infazı oldu.
Alkollü olduğu sanılan Douglas’ın bir apartmanın bahçesindeki hortumla oynamaya koyulduğunu gören komşuları polisi arayıp şüpheli davranışını ihbar etti. Birkaç dakika sonra olay yerine gelen iki polis, görgü tanıklarına göre, elindeki su tabancası ve hortumla çimenlerin üzerinde eğlenen Douglas’ı “Silahını yere bırak, elle yukarı!” gibi uyarılar yapmaksızın ateşle karşılık verip öldürdü.

Polislerden birinin uzun namlulu tüfekle iki mermi, diğerinin ise hızını alamayıp tabancasındaki tüm şarjörü boşalttığı öğrenildi. Böyle durumlarda kuşkulu şahsı etkisiz duruma getirecek önlemler almaksızın öldürücü tim gibi hareket eden polisler hakkında soruşturma açılması gereksiz bulundu. Ölen şahsın kız kardeşi, “Tek kurşun atıp, örneğin bacağından yahut öldürücü olmayan bir yerinden etkisiz duruma sokabilirlerdi” dedi. Douglas’ın ailesi ise Long Beach polis yönetimini 10 milyon Dolarlık tazminatla yargıya vermeye hazırlanıyor.

Amerika’da silaha duyulan merak ve heves, aynı zamanda polis teşkilatına da sirayet etmiş durumda görülüyor. Polisle karşılaşıldığında hiçbir biçimde kuşku uyandıracak davranışta bulunulmaması Amerikalı’lara bu son olayın ardından basında tavsiye edilen şey oldu. Yine basına göre, polis bu durumda hiç acımasız davranabiliyor.

1517450cookie-checkPolise hortum ucundaki su tabancasını gösterince…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.