Polise taş atan çocuklara 7,5 yıl hapis

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, yaşları 15-18 arasında değişen tutuksuz yargılanan sanıklar Mahmut İ, Mehmet Y, Ekrem G, Cindi İ, Kadir K. ve Makbule B. katılmadı.

Sanıklar avukatı Barış Güngör, dosyada, yakalama tutanakları ve polislerin ifadeleri dışında delil bulunmadığını savunarak, ”Dosya kapsamındaki mümzi tanıkların ifadelerini kabul etmiyoruz. Müvekkillerimin suç işlediklerine dair herhangi bir delil yoktur. Dosyada, müvekkillerimden Mehmet Y’nin olayı izlerken bir fotoğrafı vardır. Onun dışında delil yok” dedi.

KARAR

Mahkeme heyeti, sanık avukatının beraat talebini de dinledikten sonra, sanıkları, TCK’nın ”terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçunu içeren maddesi uyarınca 7 yıl 6 ay, Terörle Mücadele Kanunu’ndaki ”terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 1 yıl ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 33/C maddesindeki ”dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek” suçundan da 5’er yıl olmak üzere toplam 13’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların yaş ve yargılama esnasındaki durumlarını göz önünde bulundurarak, cezayı 7’şer yıl 5’er ay hapse indirdi.

1238680cookie-checkPolise taş atan çocuklara 7,5 yıl hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.