Polis’e yargısız infaz suçlaması

Brooklyn semtinde Lübnan kökenli ailelerin evlerine düzenlenen baskında, Geelong Road’daki evde silahlar patladı, 31 yaşındaki Mohamed Chaouk’un polise kılıçla saldırması sonucu boynundan vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Olayda bir SOG üyesi de hafif yaralandı. Polisten yapılan açıklamada Chaouk’un cinayete teşebbüs suçundan arandığı belirtildi.

Chaouk’un ailesi, baskın sırasında ailesi ile birlikte evde bulunan Chaouk’un silahsız olduğunu, polişsin yargısız infaz gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Olay sonrasında bazı aile fertleri polise saldırma girişiminde bulundu ve intikam alacaklarına dair tehditte bulundu. Bunun üzerine polis, üzerlerine hareket halindeki arabalardan ateş açılabilmesi ihtimaline karşılık evin çevresini siyah bir naylon duvarla kapattı.

Ölen gencin amcası, polise, “Bizden bir kişi aldınız, bende sizden 10 kişi alacağım” diye tehdit savurdu. Ölen gencin yakınlarından gelen tehditler üzerine, evin yakınlarında bulunan Altona Polis Karakolu’ndaki polislere de giymeleri için çelik yelekler dağıtıldı.

Kelepçelenerek tutuklanan gencin amcası daha sonra serbest bırakıldı. Birkaç eve yönelik olarak aynı anda gerçekleştirilen operasyonlarda 2’si kadın toplam 8 kişi tutuklandı. Tutuklular arasında başka bir eve düzenlenen baskında yakalanan Muhamed Chaouk’un 24 yaşındaki kardeşi de bulunuyor.

Tutuklanan kadınların ölen gencin annesi ve hamile yengesi olduğu bildirildi. Chaouk’un 13 yaşındaki kardeşi Omar, polisin kapıyı kırarak odasına girdiğini ve başına silah dayadığını ileri sürdü. Omar, polisin kafasını kaldırırsa kendisini öldüreceği tehdidi yaptığını da söyledi. Chaouk’un akrabaları polisin göz yaşartıcı bomba gibi etkisiz hale getiren diğer aletleri kullanmak yerine genci öldürmeyi tercih ettiğini ileri sürdü.

Victoria Polis Sözcüsü Terry Purton, Operasyon Vapour adı verilen ve organize bir suç çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonun, bir dizi uyuşturucu ticareti ve cinayete teşebbüs suçlarını aydınlatmaya yönelik olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Purton, baskın yapılan evin ikinci katında meydana gelen olayda polis memurunun silahını kullanmak zorunda kaldığını da kaydetti. Olayla ilgili olarak polis içinde üç değişik soruşturma başlatıldığı da açıklandı. Olayın meydana geldiği evde uyuşturucu bulundu. Polis ayrıca bazı eşya ve bir arabaya da el koydu.

Ölen gencin cenazesi geçen Cuma günü Preston Camii’nden kaldırıldı. Tutuklu oldukları için Mohamed Chaouk’un babası ve kardeşleri törene katılamadı.

FOTOĞRAF: Brooklyn

1103530cookie-checkPolis’e yargısız infaz suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.