Polisin aradığı MHP’li Gül bulundu

Çakar, Gül’ün bugün teslim olacağını söyledi. Ahmet Çakar, kısa bir süre önce karaciğer nakli yapılan Mehmet Gül’ün İstanbul’da bir klinikte kaldığını açıkladı.


TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Tedavisi süren Gül ile birlikte bu sabah emniyete gideceklerini dile getiren Çakar, daha sonra Gül’ün gerekli açıklamaları yapacağını ifade etti. Ahmet Çakar, “Tedavileri vardı. Saat geçince yarın (bugün) sabah gitmeye karar verdik. Çünkü, gece emniyette beklememesi lazım. Ölümden dönmüş bir adam. Sağlığı, hayatı risk altında” diye konuştu. Mehmet Gül’e karşı bir komplo düzenlendiğini öne süren Ahmet Çakar, “Milletvekili katilin de, camideki imamın da vekil. Tabii ki hepsiyle görüşecek. Kimseye her hangi bir şey için aracılık falan yapmış değildir. Milliyetçilerden korkanların düzenlediği bu komplonun arkasındakileri de biliyoruz” dedi.


BASKINA NE GEREK VAR


Olay nedeniyle Mehmet Gül’ün şaşkınlığa uğradığını söyleyen Çakar, “Bu şekilde bir çeteyle ilişkilendirilmekten üzgün. Bir tebligat gönderip, ifade vermeye çağrılamaz mıydı? Evine 50 tane polis gönderip baskın yapılıyor. Emniyet Müdürü bir telefon edip gelin ifade verin dese, gitmeyecek miydi? Kasıtlı ve yanlı davranışlar sezdik. Bizzat gidip ‘niçin’ göreceğiz, süreci izleyeceğiz” diye konuştu.


Polis, Matkap Operasyonu kapsamında çete lideri Orhan Aykut ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Gül’ün Florya’daki evine pazartesi günü baskın düzenlemişti. Çete lideri Orhan Aykut’un “Umut Adası” adlı film için devletten teşvik almaya çalıştığı ve Gül’ün de buna aracılık ettiği iddia edilerek, sık sık görüştükleri öne sürülmüştü. Yapılan baskında evde bulunamayan Gül’ün oğlu Şeref Gül gözaltına alınmıştı. (AKŞAM)

1053580cookie-checkPolisin aradığı MHP’li Gül bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.