Polisin görüntülediği BDP’li başkan tutuklandı

Adana’da, polis tarafından izinsiz gösteriye katılanları örganize ettiği görüntülenen BDP Seyhan İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Beyaz tutuklandı.

14 Temmuz 1982 tarihinde Diyarbakır Askeri Cezaevi’nde başlattıkları açlık grevi sonrası ölen terör örgütü PKK üyelerini anma bahanesiyle 25 Temmuz’da, Ova, Şakirpaşa, Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallerinde izinsiz gösteri yapan, polis ekiplerine de taş ve molotofkokteyli atılmasıyla ilgili Fatih G, Okan D. ve A.S. (14) gözaltına alındı.

Foto Film Şube Müdürlüğü ile TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çekilen görüntülerin incelenmesinin ardından da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, BDP Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz, Agit B. ve Murat C. gözaltına alındı.

İLÇE BAŞKANI KAYDEDİLDİ

BDP Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz’ın Ova Mahallesi 2 Sokak üzerinde düzenlenen izinsiz gösteriyi organize ettiği belirlendi.

Beyaz’ın izinsiz gösteride terör örgütü lehine sloganlar atıp, polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran grubu yönlendirirken polis kameraları tarafından görüntülendiği öğrenildi.

Görüntülerde Beyaz’ın polise taş atan gençlerin kimlikleri belirlenmemesi için yüzlerine taktıkları poşuları düzelttiği, ölen terör örgütü üyelerinin resimlerinin bulunduğu ve terör örgütünü övücü yazıların olduğu bez afişlerin nasıl taşınacağına ilişkin yönlendirmeler yaptığının görüldüğü kaydedildi.

UÇUCU MADDEYLE CESARETLENDİRİYORLAR

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında Gülbahçesi Mahallesi 13052 Sokak’ta bulunan evle 13362 Sokakta’ki arazide de arama yaptı.

Burada, molotofkokteyli yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 65 boş şişe, 8 litre benzin, fitil olarak kullanılan çok miktarda bez parçası, yaklaşık 2 kilogram ağırlığında patlayıcı yapımında kullanıldığı belirlenen toz madde, 5 tüp uçucu madde ele geçirildi.

Uçucu maddelerin yanıcı madde hazırlanmasının yanı sıra terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterilere katılanları cesaretlenmek amacıyla da kullanıldığı tespit edildi.

Sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14 yaşındaki A.S, 6008 sayılı ”Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” gereği serbest bırakılırken, BDP İlçe Başkanı Beyaz’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

KUZENİ YASADAN YARARLANIP ÇIKMIŞTI

Bu arada zanlılar arasında bulunan Agit B’nin kamuoyunda ”taş atan çocuklar” olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Pozantı ilçesindeki cezaevinden tahliye edilen Ali Bayav’ın kuzeni olduğu belirlendi.

Ali Bayav, yaklaşık 1 ay önce merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak polise taş attığı iddiasıyla tutuklanmış, daha sonra yasadan yararlanarak serbest kalmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra ailesine kavuşan Bayav, pişman olmadığını belirtmişti.

1252810cookie-checkPolisin görüntülediği BDP’li başkan tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.