Polisin sorguladığı habere TGC ödülü

Karakurt,  geçen yılın Ekim’inde Irak dağlarında tehlikeli bir yolculuk sonrasında PKK’den ayrılan Osman Öcalan ile röportaj yapmayı başarmış ve dağdakilerin yaşam biçimlerini yazıya dökmüştü. Gazeteci Kararakurt, haberi yayınlandıktan hemen sonra da İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak sorgulanmıştı.


TGC’NİN ÖDÜLLERİ


TGC tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen, “Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerinin 2004 yılı sahipleri belli oldu.


TGC’den yapılan ıklamaya göre; Prof. Dr Melda Cinman Şimşek başkanlığında, Prof Dr Nilüfer Narlı, Şakir Süter, Ayşenur Aslan, Yalçın Çinar, Turan Yavuz, Mehmet Ocakden, Fuat Ercan, Enis Berberoğlu, Oral Çalislar ve Zafer Atay`dan oluşan Büyük Seçici Kurul, SiyasalSosyalEkonomik haber dalında, Vatan Gazetesi`nden Türkan Hiçyılmaz`ı “Amiral Battı” başlıklı haberiyle ödüle layık buldu. ÇevreEğitimKültürSanat haberi dalında ise Hürriyet Gazetesi`nden İhsan Yılmaz’aElbe’de Marjinal Bir Türkhaberiyle ödül verilmesi kararlaştırıldı.


TGC tarafından verilen diğer bazı ödüller ise şöyle:


şe Yazısı: Umur Talu Sabah Gazetesi, ‘Mardinli Ölü Çocuklar’,


Araştırma: Hasan Cemal Milliyet Gazetesi, “Hasan Cemal Güneydoğu’da”,


Röportaj: Sebati Karakurt Hürriyet Gazetesi, “Kandil Dağında Kadın Bilinci Kürtçülüğü Aştı”,


TV Haberi: Gökmen Şahin İHA, “Önce 10×2 Sonra 4×4″,


Fotoğraf: Recep Şeyhoğlu İHA, “Selden Kurtuluş”


Nezih Demirkent Özel Ödülü’ne ise basına yaptığı katkılardan ötürü Gazeteci Yazar Duygu Asena layık görüldü.


Söz konusu ödüller, 7 Şubat tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.


AÇIK GAZETE: Diğer meslektaşlarımızı ve Sebati Karakurt’u özellikle kutluyoruz. TGC’nin Türkiye’nin gündemindeki ”Gasp ve ırza geçmeye teşebbüs” sanığını suçu olmadığı halde suçlu ilan eden (!) gazetecilere de ‘yüz karası ‘ ödülü vermesini istiyoruz.

676930cookie-checkPolisin sorguladığı habere TGC ödülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.