Polisleri cep telefonu ele verdi

Dövdükleri kişinin Ali İsmail olmadığını söyleyen polisleri, baz istasyonu yalanladı. Hem Ali İsmail’in hem polislerin telefonu aynı noktadan sinyal verdi.

Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davada sanık olarak yargılanan polislerin “Dövülen o kişi, Ali İsmail değildi” savunması, dosyaya giren baz istasyonu raporuyla çöktü. Bilirkişi raporuna göre hem Ali İsmail Korkmaz’ın hem de içlerinden biri hariç, Korkmaz’ı döven polisler ve dört sivil sanığın cep telefonları aynı noktadan, Yunus Emre Caddesi üzerinden sinyal verdi. Raporda, “Baz hareketlerinden Ali İsmail Korkmaz’ın ve sanıkların şahsın olay gecesi olay yeri veya yakınında olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Bilirkişi Osman Özçelik’in baz istasyonu sinyallerini inceleyerek hazırladığı iki ayrı bilirkişi raporu, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne ulaştı. İlk raporda, Korkmaz’ın cep telefonunun 2 Haziran 2013 akşamı saat 23.00’ten sonra, dövüldüğü noktaya en yazın baz istasyonlarından sinyal verdiği saptandı.
Bilirkişi Özçelik’in 24 Nisan’da mahkemeye sunduğu rapora göre Ali İsmail saat 23.16’dan saat 23.48’e kadar Yunus Emre Caddesi No: 107, Arslan Hotel, Hotel Esk, Arslan Hotel, Odunpazarı, Asarcıklı Caddesi No: 30, Deliklitaş, Eksçarşı ve Odunpazarı baz istasyonlarını kullanarak altı görüşme yaptı. Raporda, “Adı geçen baz istasyonlarının olay yerine yakınlığı ve konumu itibari ile olay yerine servis sağlayabileceği, baz hareketlerinden Ali İsmail Korkmaz’ın olay saatinde olay yerinde olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Yine Özçelik’in hazırladığı, sanık polislerle ilgili 31 Mart tarihli bilirkişi raporunda ise Korkmaz’a tekme atarak ölümüne yol açmakla suçlanan polis Mevlüt Saldoğan’a ait iki telefondan birinin en son saat 22.16’da Yunus Emre Caddesi No: 101’deki baz istasyonundan sinyal verdiği kaydedilerek, “Baz hareketlerinden GSM hattını kullanan şahsın olay gecesi olay yeri veya yakınında olabileceği değerlendirilmektedir” denildi. Aynı şekilde sanık polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin’in ve sivil sanıklardan İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Ebubekir Harlar ve Muhammet Vatansever’in telefonları da aynı noktadan sinyal verdi. Yalnızca Yalçın Akdoğan adlı sanık polisin telefonu bir başka bölgede baz istasyonuna takıldı. Öte yandan, polis Gökpunar’ın Korkmaz’ın dövülmesinden yaklaşık 15 dakika önce TEM Büro Amiri Mutlu Umutlu ile görüşme yaptığı saptandı.

Ali İsmail Korkmaz Davası’na 12 Mayıs’ta Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. İSMAİL SAYMAZ / Radikal

1418080cookie-checkPolisleri cep telefonu ele verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.