Polislerin açtığı dava düştü

GİK DER’den konuyla ilgili yapılan açıklama aynen şöyle:

“8 Haziran 2009 tarihinde Dalston’da bulunan Shopping Centre içinden iş yerine doğru giderken güvenlik görevlisi tarafından durdurulan ve Askeri showroom’a karşı Hackney Savaş Karşıtı Koalisyonun gerçekleştirdiği gösterilere katıldığı gerekçesi ile içeriden geçilmesine izin verilmeyen GİK DER başkanı İbrahim Avcıl hem Shopping Centre güvenlik görevlisince hem de polis tarafından tartaklanarak gözaltına alınmıştı.

Polisin Irkçı ve saldırgan tutumu göz altında kaldığı sürece devam etmiş, gözaltı saldırısı sonrası İbrahim Avcıl’ın bileklerinde zedelenme ve kafasında darp izleri meydana gelmişti.

Bununla da yetinmeyen polisi hazırladığı ilk düzmece tutanaklarda İbrahim Avcıl’ı hırsızlıktan içeri aldığını belirtmiş olmasına rağmen sonraki tutanaklarda ise bu iddiaya yer vermemiş ve güzvenlik görevlisine saldırdığı ve tehdit ettiği gerekçesi ile mahkemeye sevk etmişti.

10 Şubat 2010 tarihinde Bow Magistrates Court’ta görülen davaya Göçmen İşçiler Kültür Derneği üyeleri ve Hackney Savaşa Hayır Koalisyonu üyeleri katılarak destek oldular. Mahkeme heyeti, kamera kayıtları ile tanık ifadelerini aldı, GİK-DER Başkanı hakkınddaki davanın düşmesine karar verdi.

Mahkeme de tanık olarak 4 polis aynı düzmece iddialar eşliğinde ifade vererek, tutuklamanın esas nedeninin Askeri Showroom’a karşı yapılan gösteriler olduğunu açıkça ifade ettiler. Sabah başlayan duruşmaya katılmayan güvenlik görevlisini polisin işi olmadığı halde davada İbrahim Avcıl’ı suçlamak ve yalan beyanlarla mahkum etmek isteyen polis güvenlik görevlisini polis aracı ile özel olarak evinden alıp davaya getirerek ne kadar aciz bir durumda olduğunu gösterdi.

Son zamanlarda İngiletere de söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğüne dönük saldırılarını tırmandıran polis geçen sene İsrailin Gaze saldısını protesto eden çoğunluğu göçmen 70’in üzerinde genç için 15 ay ile 5 yıl arası hapis cezası talep etmekte. Bunlardan 3 tanesine 09 Şubat 2010 tarihinde görülen dava da 15 er ay hapis cezası verildi. Polisin bu tutumu temel insan hak ve özgürlüklerine dönük keskin saldırılarının bir göstergesi. Dernek başkanımız hakkında aynı girişimlerde bulunan polis mahkeenin vermiş olduğu bu kararla açıktan teşhir olmuştur. Dava süresince sürekli olarak saldırgan bir tutum izleyen polisin bu tutumu kurmumuz ve dost kurumlar tarafından karakol önünde defalarca protesto edilmişti.

Göçmen İşçiler Kültür Derneği olarak polisin örgütlenme hakkımıza dönük bu saldırılarını kınıyor, İbrahim Avcıl hakkında asılsız ve dayanaksız iddilarda bulunan, ırkçı ve ayrımcı tutum sergileyen, gözaltına alındığı sırada ve gözaltı boyunca kabul edilemeyecek biçimde davranan polisler hakkında inceleme başlatılmasını talep ediyoruz.

İbrahim Avcıl’ın beraati söz, eylem ve örgütlenme hakkının bir kez daha mahkemelerce de kanıtlanmasıdır.”

829580cookie-checkPolislerin açtığı dava düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.