Polonya – Belarus ipler inceldi

Polonya Radyosu’na bir acıklamada bulunan Polonya’nın Belarus Büyükelçiliği sözcüsü Tadeusz Pawlak, Belarus Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin elcilikte görevli Müsteşar Marek Bucko’nun bir ay içerisinde ülkeyi terk etmesini istediklerini açıkladı.

Pawlak, “Belarus hükümeti şimdilik Müsteşar Bucko’nun ülkeyi terk etmesini istedi. Daha sonra neler olabilir tahmin etmek zor. Bucko’nun görev süresi önümüzdeki Ekim ayında doluyor. Ayrıca, Müsteşar Bucko kısa bir tatil için Polonya’da bulunuyor ve yakında Belarus”daki ailesine geri dönecek ” diye konuştu.

Belaruslu yetkililer, Müsteşar Bucko’nun muhalefet partisi ve bazı muhalif gazetelerle mevcut hükümeti yıkmak için işbirliği yaptığını öne sürdü. Açıklamaya göre; Bucko’nun bir süre önce Belarus Adalet Bakanlığı tarafından faaliyetlerine son verilmesi istenen Belarus Polonyalılar Cemiyeti’ninde yöneticilerindendi.

POLONYA’NIN TEPKİSİ

Polonya hükümeti, Belaruslu yetkililerin bu girişimlerine Belarus elçiliginde görev yapan bir üst düzey Belaruslu yetkilinin işine son vererek tepkilerini gösterdiler.

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrzey Zalucki’de, Belarus’ta bulunan Polonya Büyükelciligi’ne gönderdigi talimatla Belaruslular’ın vize teleblerinin reddedilmesini istedi.

Bakan Yardımcısı Zalucki, “Alınan bu karar Belarus halkına yönelik değildir. Belarus rejimini destekleyen ve Polonyalılar Cemiyetine saldırıda bulunanlar için geçerlidir” diye belirtti.

1106420cookie-checkPolonya – Belarus ipler inceldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.