Polonya jetonu ancak düştü

Polonya Ulusal Arşiv-Anılar Enstitüsü, Mehmet Ali Ağca’nın Mayıs 1981’de Roma’da Papa 2. John Paul’e karşı düzenlediği suikasti araştırmak için düğmeye bastı.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulusal Arşiv-Anılar Enstitüsü Direktörü Prof.Leon Kieres,’ Papa bir Polonya vatandaşıdır.Yasalara göre kendisine yapılan suikasti araştırmak bizim görevimiz.Ayrıca, İtalyan’dan gelen bilgiler de bize suikastin ardında Sovyet KGB ve Bulgar gizli servesinin olduğunu isaret ediyor’ dedi.

Ote yandan,Italya’nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera, Eski Doğu Alman Gizli Servisi’nin (STASİ) arşivinde, Papa suikastinin arkasında Sovyet gizli servisi KGB’nin olduğunu kanıtlayan yeni belgeler bulunduğu ileri sürdü.
 
Corriere della Sera, bir Alman mahkemesinin elde ettiği belgeler, suikastın KGB tarafından planlanıp uygulanması için düğmeye basıldığını kanıtlıyor. Papa’nın öldürülmesi işini Bulgar Gizli Servisi ajanlarına ihale eden KGB, STASİ’ye de suikastı koordine etmek ve arkada bırakılan izleri silme görevini veriyor.
 
Bulunan yeni belgelerin ağırlıklı olarak STASİ ve Bulgar ajanları arasındaki yazışmaları içerdiğini kaydeden İtalyan gazetesi, KGB’nin emri üzerine harekete geçen Bulgar Gizli Servisi’nin de, aralarında Mehmet Ali Ağca’nın da bulunduğu bir grup Türk teröristi angaje ettiğini bildirdi.
 

1102240cookie-checkPolonya jetonu ancak düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.