POLONYA KISA KISA

Savaş karşıtları yürüdü…

Polonya’da yaklaşık bin savaş karşıtı, Varşova’daki ABD Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.

Dünya Sosyal Formu’nun Savaşa Hayır Küresel Karşıçıkım kararı, Polonya’da savaş karşıtlarını harekete geçirdi.

Varşova’da bulunan ABD Büyükelçiliği önünde toplanan bin kadar savaş karsıtı göstericiler, ABD “Irak’tan defol, Polonyalı ülkene geri dön” sloganları atarak elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktılar. 

Polonya’da sel felaketi…
 
Polonya’da, yoğun kar yağışının ardından başlayan şiddetli yağmur, ülkenin bir çok kentinde sel felaketlerine yol açtı.
 
Bu yıl  en uzun kış dönemini yaşayan Polonya’da, dün başlayan şiddetli yağmur,  ülkenin güneydoğusunda bulunan Podkarpacie kentinde 1200 apartman, 10 bin hektar tarım arazisi ve 15 adet köprünün seller altında kalmasına neden oldu.
 
Yetkililer, şiddetli yağmur nedeniyle ve olası sel felaketlerine karşi Lublin, Mazovian, Warmia ve Mazury bölgelerinde dün geceden itibaren ‘kırmızı alarm’ durumuna geçildiğini söylüyor.
 
Ülkenin güneybatısındaki Lower Silesia kentinde de, 48 yerleşim alanından  20’si yağmur sellerinden etkilenebileceği endişesiyle, nehir kenarlarına yerleştirilen kum torbalarıyla koruma altına alındı.

Yetkililer, şiddetli yağmurlar sonucu taşan nehir sularının Baltık Denizi’ne akıtılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldügünü belirtiyor…

BMW’de 90 bin extasy…

Polonya Polisi, Hollanda’dan getirdikleri 90 bin adet extasyi ülkeye sokmaya çalışan biri bayan iki kişiyi suç üstü yakaladı.
 
Polonya’nin güneyinde bulunan Gliwice kenti Gümrük Polisi’nin bir şüphe üzerine durdurduğu BMW marka bir otomobilde yapılan aramada ele geçirilen 90 bin adet extasy polisleri bile şaşkına çevirdi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gliwice polis sözcüsü Zbigniew Matwej, “Elde edilen 90 bin extasy miktarı  bugüne kadar elde ettiğimiz en üst miktarda.Ülkenin güneyindeki Silesia kentinde satılması planlanan extasylerin toplam değeri yaklaşık olarak  375 bin Avro civarinda” dedi
 
Polis sözcüsü Mtwej,olayla ilgili olarak BMW marka araçta bulunan 39 yaşında bir erkek ve 21 yaşındaki genç bir bayanın da gözaltına alındiğını ve konuyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini belirtti.

1101380cookie-checkPOLONYA KISA KISA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.