POLONYA KISA KISA…

Yeni Papa’ya Polonya daveti…

Polonya Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, Papa John Paul’un ölümünün ardından seçilen yeni Papa Josep Ratzinger’i (Bendictt XVI) resmen davet etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Polonya Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, ” Polonya halkı Papa John Paul’e olan sonsuz sadakaklerini göstermistir.Yeni Papa’nın da Polonya ile çok güçlü bagları var.Umut ediyoruz ki kendisi bu bağlar sürdürüp daha da kuvvetlendirecek” dedi.”

Öte yandan Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Suddeutsche Zeitung’e bir açıklama yapan, Munih Başpiskoposu Kardinal Friedrich Wetter, “Yeni Papa Benedict XVI, ofisine yerleştikten sonra ilk resmi ziyaretini Polonya’ya yapacağını tahmin ediyoruz” dedi.

20 kg Kokain şeker oldu!

Polonya’da, Merkezi Araştırma Bürosu’na ait depoda bulunan ve yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki 20 kg kokain, polis deposunda “şeker” oldu!

Polonya Polisi Merkezi Araştırma Bürosu’na bağli Organize Suçlarla Mücadele Burosu sözcüsü Zbigniew Matwiej, “Polis deposunda bulunan ve bir kaç yıl önce mahkemede delil olarak kullanılan 20 kg kokainin imhası sırasında “şeker” ile degiştirildiğini” açıkladı.

Mawiej,” 20 kg kokainin kim veya kimler tarafindan çalındığını araştıryoruz” dedi.

Polis yetkilileri, kokainin, Ocak 2001’de, Güney Amerikan uzerinden Batı Avrupa’ya silah kaçakçılığı yapan bir şebekeye yapılan baskın sonucunda şebeke üyeleriyle birlikte ele geçirildiğini söyledi.

Polis, kaçakçıların tutuklanarak çesitli hapis cezalarına çarptırıldiklarini ve kokainin  dava sırasında delil olarak kullanildığını ve ardından imha edilmesi gerekiyordu” diye belirtti.

Yabancı yatırım 8 milyar dolar…

Polonya Devlet Yabancı Yatırımlar ve Bilgi Bürosu, 2004 yılında gerceklesen “yabancı yatırımların” 8 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Yabancı Yatırımlar Burosu’dan yaplan açıklamada, Polonya’da, yabancı yatırmcılara ait fabrika ve çesitli iş alanlarında toplam 11000 kişi çalışıyor. Buna göre, yatırımlarda, 2003 yılına oranla yüzde 23 oranında bir arttış gözlendi.

Ülke genelinde yapılan yabancı yatırımların en büyüğünü Fransiz yatırımcılar gerçekleştirdi ve bu yatirimlarin, imalat, bankacılık ve serbes pazardan oluşan iş alanlarında yapıldığı belirtiliyor.

1104260cookie-checkPOLONYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.