Polonya, soğuklar ve Rusya ile uğraşıyor

Rusya’daki aşırı soğuklar nedeniyle  Rus Gazprom şirketi, olağanüstü önlemler çerçevesinde Polonya’ya gönderdiği doğalgazı geçici bir süre için kıstı.

Rusya Ekonomi Bakanlığı, mevsim normalinin 20 derece altında seyreden ısının, doğalgaza olan talebi arttırması nedeniyle, Polonya’ya gönderilen dogalgazin yüzde 34 oranına kadar kesildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yamal boruyolundan Belarus’a yapılan doğalgaz aktarımının ise normal olarak devam ettiği belirtiliyor.

Rusya Ekonomi Bakani German Gref’de,  doğalgazda yapılan kesinti nedeniyle Polonyalıları zor durumda bırakmayacakları garanti etti.

Avrupa’da gazı azaltılacak diğer ülkeler İtalya, Avusturya, Bosna, ve Macaristan. Bu ülkelere gönderilen gaz miktarı yüzde 20 azaltılacak. Soğukların Rusya’da beklenenden uzun sürmesi durumunda sıra Almanya ve Fransa’ya da gelecek.

Tüm Rusya’yı etkisi altında tutan Sibirya soğukları şu ana kadar 56 kişinin donarak ölmesine neden oldu. Değişik şehirlerde donarak ölenler genelde “bomj” adı verilen evsiz barksız kişilerden oluşuyor.

POLONYA’DA SOĞUKTAN ÖLENLER

Polonya’da soğuk hava can almaya devam ediyor. Ülkede soğuktan ölenlerin sayısı 144’e ulaştı. Yetkililerin açıklamasına göre, son 20 yılın en şiddetli kışında, aşırı kar yağışı ve soğuklar yüzünden 144 kişi hayatını kaybetti. Aralık ayı başından bu yana ölenlerin çoğunun, yaşlı kimseler olduğu belirtildi.

Metoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 30 santigrad dereceye kadar düştüğü ve ülkenin son 20 yılın en soğuk kışını geçirdiğini duyurdu.

Son birkaç gün içinde havaların birkaç derece ısındığı, bunun da bazı bölgelerde çığ ve toprak kayması riskini artırdığı kaydedildi.

Dondurucu soğuklar, ülkenin birçok bölgesinde hayatı felce uğrattı. Okullar ve işyerleri kapanırken, elektrik kesintileri nedeniyle troleybüsler çalışmadı. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde eksi 35 dereceye kadar düşebileceği de belirtiliyor.

1122550cookie-checkPolonya, soğuklar ve Rusya ile uğraşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.