‘Polonya’da, CIA işkencehaneleri var’

Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, Polonya’nın CIA’nın ‘gizli işkencehaneleri’ne ev sahipliği yaptığı yönündeki suçlamaları şiddetle yalanlarken  Almanya’nın önde gelen dergilerinden Stern, Polonya’nın CIA’nın gizli ‘iskence hapishaneleri’ne ev sahipliği yaptığını  yazdı.

Haftalık Stern dergisi, ABD’li resmi yetkililerin, Polonya’nın kuzeydoğusundaki Kiejkuty kentinde bulunan ve Polonya Güvenlik Servisi’ne ait olan eğitim kampında özel bir bölge oluşturduklarını, 100 metre uzunluğunda olan özel  bölgenin dikenli tellerle çevrildiğini ve 3 metre yuksekliğinde bir duvarla gizlendiğini okuyucularına duyurdu.

Stern dergisinin Polonya güvenlik kaynaklarından elde ettigi bilgiler ışığında yayınladığı haberde, CIA’nın gizli işkencehanelerinin bulunduğu Kiejkuty kenti, CIA ajanları tarafindan bir süredir kullanılan Szymany hava üssüne de 10 km. uzaklıkta olduğu yer alıyor.

Stern dergisi, haberin guvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere dayandigini belirtirken Polonya Cumhurbaskani Aleksander Kwasniewski, PIN radyosuna yaptığı açıklamada, CIA’nın Polonya topraklarinda gizli bir hapishanesi bulunmadığını yineledi. Kwasniewski, “CIA uçakları, Polonya’nın bazı havaalanlarını kullanmış olabilir ama  bu sadece yakıt ikmali ve yolcu almak için yapılmıştır” dedi.

Polonya hapishanelerinde illegal metodların kullanılmadığının altını çizen  Kwasniewski, Polonya’nin sağlam bir müttefik ülke olduğunu önemle vurguladı.   

1120410cookie-check‘Polonya’da, CIA işkencehaneleri var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.