Polonya’da Ermeni konferansı

Polonya’da yaşayan Ermeni asıllı öğrenciler, ‘Ermeni katliami’nın 90’ıncı yıl dönümü’ iddiasıyla 10 Mayıs’ta Varşova Üniversitesi’nde ‘1915 Ermeni Soykırımı’ adlı bir konferans düzenliyor.

Krakow Ermeni Manastırı Başpiskopos’luğundan Tadeush Isahakian-Zalezsky, Ermeni haber ajansı PanARMENIAN’a yaptığı  “Ermeni katliamının 90’ncı yıldönümü” savıyla 22 Nisan’da, Polonya’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde gösteri yapılacağını yönündeki açıklama yapmıştı.

Varşova Üniversitesinin Ermeni asıllı öğrencileri de 1915’te Osmanlı Türkleri’nin Ermeni soykırımı yaptıkları iddiasiyla bir konferans düzenleyeceklerini duyurdular.

KARŞI KONFERANS
Varşova Üniversitesi’nde 2 yılık master eğitimi gören ve aralarında Kırgız, Azeri ve Özbek öğrencilerin bulunduğu bir grup “1991 Hocalık Katliamı”, Rusya ve Ermenilerin kendilerine uyguladıkları şiddet ve baskının ele alınacağı bir konferans düzenleyeceklerini açıkladılar.

Öte yandan Polonyalı Ermeniler’in 22 Nisan’da Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği önünde gerçekleştirecekleri eylem nedeniyle Konsolosluk çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırılacağı söyleniyor. Konuyla ilgili olarak bilgi almak istediğimiz Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi de telefonları yanıtlamamayı tercih etti.

1103370cookie-checkPolonya’da Ermeni konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.