Polonya’da Rusya karşıtlığı büyüyor

Varşova’da bir parkta eğlenen 3 Rus diplomat çocuğu, kimliği belirsiz 15 Polonyalı holiganın saldırsına uğradı. Holiganların öldüresiye dövdüğü yaşları 16-17 arasında değişen 3 diplomat çocuğu çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan 3 diplomat çocuğunun sağlık durumlarının ciddi olduğu belirtiliyor. Saldırıyla ilgili araştırma başlatan Varsova Polisi, saldırının gasp amaçlı olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. 

İPLER MAYIS’TA GERİLDİ

Varsova Belediyesi’nin kentin en işlek caddelerinden birinin adını değiştirerek Rus Güvenlik Kuvvetleri’nce öldürülen Cecen lideri Dudayev’in adını vermesi eski dostlar arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu. 
 
Mayıs ayında Varşova’nın Çeçen desteğine misilleme olarak da Moskova Belediyesi 19’ncu yy’da Polonyalı direnişçileri öldüren Rus ‘cellat’ Muravyov’un adını Polonya elçilik sokağına koymuştu.

Ayrıca Moskova’daki 9 Mayıs’taki İkinci Dünya Savaşı’nın zaferi  60. yıldönümü kutlamalarını Polonya eleştirerek, ülkesinin zaferdeki katkısının görmezlikten gelindiğini öne sürmüştü.

Polonya Dişişleri Bakanı Adam Rotfeld, “Rusya ve Polonya ilişkileri kötüye gidiyor. Bu durumun degişmesi için bazı ihtimaller vardı fakat Rusya bu konuda tutarsız davrandı” diye konuşmuştu.

1111580cookie-checkPolonya’da Rusya karşıtlığı büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.