‘Polonya’da özgür medya yok!..’

Krakov’daki bir basın toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Hukuk ve Adalet Adalet Partisi (PİS) lideri Jaroslaw Kaçinski, bir gazetecinin “Neden sürekli medyayi  eleştiriyorsunuz?” sorusuna: “Polonya’da özgür medya yok” diye cevap verdi.   

Jaroslaw Kaçinski, Medya, sahibinin ve siyasal destekcilerinin çıkarlarına hizmet ediyor. Medya tarafından yayınlanan incelemeler ve haberlerin gerçekleri yansıtmıyor” dedi. Kaçinski, editörler, siyasal görüşlerini paylaşmayan gazetecileri kovuyor. Bunun önüne geçmek için yeni bir yasa gerekiyor” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski’nin ikiz kardeşi olan Jaroslaw Kaçinski, medyas tarafından anti-medya kampanyası yürütmekle suçlanıyor.

ANAYASA DEĞİŞİYOR

Ayrıca PiS lideri, partisinin secimlerde verdigi sözü tutarak Anayasa’yı değistirmeye hazır olduğunu söyledi.
 
Ülkenin önde gelen gazetelerinden Rzeczpospolita, “Hükümetin, 1989’da komünizmin ardından ülkenin geçmişindeki skandalların araştırılması için Güney Afrika modeli olan “Gerçek ve Adalet Komisyonu” kurulması fikrinden vazgeçtiğini yazdı.

Rzeczpospolita’da yayınlanan haber üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan PIS lideri,  Anayasa’ya göre, şu anda bu imkansız görünüyor. Butür olayların araştırılması için özel bir araştırma komisyonu kurulması gerekiyor.Bunun içinde Anayasa’da bazi değişiklikler yapılması gerekiyor” diye itiraf etti.

Siyasi gözlemcilere göre, PİS hükümeti, secimler sırasında verdiği sözlerin arkasında duramıyor; yolsuzluk ve rüşvet olaylarının önüne gecemiyor. 

1124280cookie-check‘Polonya’da özgür medya yok!..’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.