Polonyalılar, Kaçinski’yi sandığa gömdü

PO, iktidardaki Jaroslaw Kaçinski’nin partisine karşı ezici bir üstünlük kurarak oyların yüzde 44.2’sini elde ederek seçimlerin galibi oldu. Katolik çizgideki Hak ve Adalet Partisi’nin (PİS) lideri Başbakan Jaroslav Kaçinski iktidarı sürpriz bir şekilde kaybetmiş oldu. Jaroslav Kaçinski’nin ikiz kardeşi Lech Kaçinski ise cumhurbaşkanı.

Oy kullanma işleminin sona ermesinden sonra ilk sonuçlara dayalı projeksiyonlara göre partilerin oy oranı PO 43.7, Hak ve Adalet Partisi (PİS) 30.4, Demokratik Merkez Sol Parti (LİD) 12.2, Köylü Partisi (PSL) 7.9, Nefsi Müdafa (Samoobrona) 1.4 ve Polonya Aile Ligi (LPR) 1.6 olarak belirlendi.

Polonyalılar yerel saatle sabah saat 7.00’den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun öngördüğü biçimde sandıklar saat 20.00 itibariyle kapandı. Seçim Komisyonu, şu ana kadar seçime katılımın yüksek olduğunu, kayıt yaptıran seçmenlerin yüzde 55.3 oranında sandık başına gittiklerini açıkladı. Ancak gözlemciler katılımın daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Tusk, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, seçim sonuçların kendisi için süpriz  fakak çok memnun edici bir sonuç olduğunu açıkladı.

1160040cookie-checkPolonyalılar, Kaçinski’yi sandığa gömdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.