Pozitif çıkan inşaat işçileri hastanede değil konteynerde

İSTANBUL – Atatürk Havalimanında yapımı süren sahra hastanesinde çalışırken Kovid-19 testi pozitif çıkan 30’u aşkın inşaat işçisi, tedavi altına alınmak konteynerlerde tutuluyor.

Koronavirüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle 6 Nisan’da İstanbul Sancaktepe’nin yanı sıra Atatürk Havalimanında yapımına başlanan sahra hastanesi inşaatında çalışan işçiler salgına yakalandı. Her iki sahra hastanesinin inşaatını da Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Medikal İnşaat gerçekleştiriyor.

Mezopotamya Ajansına ulaşan işçiler, havalimanında yapımı süren sahra hastanesi inşaatında çalışırken rahatsızlanan 30’u aşkın işçinin testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Testi pozitif çıkan bu işçiler hastanede tedavi altına alınmak yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin katılımıyla yarın hizmete açılacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde çalışan işçilerin kaldıkları konteynerlere yerleştirildi.

Testi pozitif çıkıp, buraya yerleştirilen işçilerden H.D, kaldıkları yerin görüntülerini paylaşıp, yaşadıklarını anlattı.

KALDIKLARI YERİ GÖRÜNTÜLEDİ
15 Mayıs’ta çektiği görüntülerde Rönesans Medikal Holding bünyesinde çalıştığı bilgisini veren D, “Salgına yakalandım. Kaldığımız Herkes toplu bir şekilde banyo yapıyor. Her yer çöp dolu. Yaklaşık 10 tuvalet var. Bunlar da toplu bir şekilde kullanılıyor. Temizlik yok, doktorlar yok, hiçbir şey yok” dedi.

D. ve testleri pozitif çıkan işçiler, açılışı yapılacak Şehir Hastanesindeki konteynerlerde tutulurken, sahra hastanesi inşaatında birlikte çalıştıkları 50 işçi ise, Küçükçekmece’de bulunan Melisa Kız Öğrenci Yurdunda 10 gündür karantina altında.

“SALGINA YAKALANMAMAK MUCİZE”
Karantina altında tutulup, kimlik bilgilerinin paylaşılmasını istemeyen bu işçiler de salgının nasıl yayıldığını ve bulundukları koşullar hakkında bilgiler verdi. Sahra hastanesi inşasındaki çalışma ve barınma koşullarının son derece kötü olduğunu, yüzlerce işçinin maskesiz ve eldivensiz şekilde yemek sıralarında beklediğini dile getiren işçiler, yine sabah ve akşam imzalamak zorunda kaldıkları çalışma çizelgeleri nedeniyle temas ettikleri ortamlarda salgının yayılmamasının ancak mucize olacağını ifade etti.

DİĞER İŞÇİLERE TEST YAPILMADI
Avcılar’da şirket için tahsis edilen bir öğrenci yurdunda kaldıklarını belirten işçiler, bir hafta önce salgın belirtileri gösterip, yapılan testleri pozitif çıkan bazı işçilerin Melisa Kız Öğrenci Yurduna götürüldüğünü paylaştı. Bunun üzerine şirket yetkililerine ulaşarak test yaptırmak istediklerini, ancak yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söyleyen işçiler, kendi imkanları ile yurda gelip karantinaya girdiklerini ifade etti. İşçiler, şu ana kadar kendilerine test yaptırılmadığını da aktardı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

2417100cookie-checkPozitif çıkan inşaat işçileri hastanede değil konteynerde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.