Prens Harry Afganistan’a gönderilebilir

Daily Mail gazetesi, cephede hizmet etmeyi çok istediği bildirilen genç prensin Afganistan’a gönderilmesi ihtimali olduğu haberini, “Harry belki çok istediği aksiyonu görme şansına kavuşabilecek” başlığıyla duyurdu. Harry’nin yaz aylarında Afganistan’a gönderilebileceği ve Afgan ordusunun eğitiminde görev alabileceği belirtildi.


Harry’nin cephede hizmet edememesini tamamen bir “prestij” sorunu haline getirdiği, bu nedenle de komuta kademesinin böyle bir görevlendirme yapmış olabileceği ifade edildi. Komutanların, Afganistan’daki görevi sırasında prensin yerel halktan uzak tutulabileceğine ve mümkün olduğu kadar az risk altında olacağına inandıkları bildirildi.


Gazete, Harry’nin Afganistan’da görevlendirilmesinin kamuoyundan saklanabileceğini, genç prensin gizlice Afganistan’a gidip, görevini yapıp döndükten sonra bunun açıklanabileceğini de kaydetti.


Prens Harry, 12 araçtan oluşan zırhlı keşif kolunun komutanı olarak eğitilmişti.


İNGİLİZ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ


Öte yandan; Bakanlık açıklamasında, Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetinde görev yaptığı belirtilen, ancak adı açıklanmayan askerin “düşman ateşi sonucu” öldüğü kaydedildi. Açıklamada, askerin ailesine ölüm haberinin bildirildiği ifade edildi.


Afganistan’daki NATO gücü, bugün ülkenin güneyinde meydana gelen bir patlamada bir NATO askerinin öldüğünü açıklamış, ancak askerin kimliği ve ülkesi konusunda bilgi verilmemişti.


NATO, söz konusu patlamada, bir başka NATO askeri ile tercümanın da yaralandığını duyurmuştu.

803050cookie-checkPrens Harry Afganistan’a gönderilebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.