Prens Harry Irak’a gidiyor

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, güvenilir savunma kaynakları, Prens Charles’ın ikinci oğlu Prens Harry’nin Mayıs 2007’de Basra’ya konuşlanacak 1. Mekanize Tugayı ile bu ülkeye gönderileceğini ve büyük olasılıkla komutası altındaki askeri birliğiyle İran sınırında devriye gezeceğini belirttiler.


Sandhurst askeri akademisindeki eğitimini nisanda tamamlayacak Prens Harry’nin yakın arkadaşlarına, askeri operasyonlara katılmaya kararlı olduğunu ve kendisine mümkün olduğunca normal muamele yapılmasını, ateş hattından uzak tutulmamasını istediği kaydedildi.


Habere göre, Prens Harry’nin bu isteğine karşın, Galler Prensi Charles ile danışma içinde bulunan askeri yetkililer, Prens ve askerlerinin hayatını tehlikeye atmayı önleyecek bir plan yapmaya çalışıyorlar.


Askeri yetkililerin, Prens Harry’nin Irak’a gönderilmesinden sonra, güvenlik amacıyla medyanın bu konuda haber yapmamasını isteyecekleri de gelen bilgiler arasında.


Prens Harry, eğitimini tamamlamasının ardından teğmen rütbesini alacak ve 11 askerle 4 hafif tankın komutasından sorumlu olacak.

787610cookie-checkPrens Harry Irak’a gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.