Prens’e esirlik eğitimi verilecek

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, birliği gelecek aylarda Irak’a gidecek olan İngiliz veliaht Prensi Charles’ın küçük oğlu Prens Harry, esir düşmesi halinde ne yapması gerektiğini öğreneceği özel bir eğitim alacak. 


Prens Harry ile aynı birlikte bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, söz konusu tatbikatın, gelecek günlerde İngiltere’nin doğusunda bir yerde yapılacağını ve 22 yaşındaki Prensin “esir” rolü oynayacağını belirtti. 


Aynı kaynak, Prens Harry’nin silahlı arkadaşlarının da tatbikatta, esir arkadaşlarını en kısa sürede kurtarmak için göz yaşartıcı bomba ve el bombaları kullanarak bir kurtarma operasyonu düzenleyeceklerini söyledi. 


Haberde, bir kaynağın, Prens Harry’nin resmi olarak herhangi bir askerin gördüğü muameleyi gördüğü ama gerçekte herkesin, direnişçilerin onu ele geçirmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildiğini söylediği de belirtildi. 


İngiltere Savunma Bakanlığı, 22 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Prens Harry’nin bulunduğu birliğin Mayıs ayında Irak’a gideceğini duyurmuştu. Prens Harry, İngiliz Kraliyet ailesinin 25 yıldır bir çatışma bölgesine giden ilk üyesi olacak. Son olarak amcası Prens Andrew 1982’deki Falkland Savaşı’nda helikopter pilotu olarak görev almıştı. 

800230cookie-checkPrens’e esirlik eğitimi verilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.