Prenses Diana olayında yeni tanık

İngiliz Daily Express ile Daily Mirror gazetelerindeki haberlere göre, Londra Metropoliten polisinin eski müdürü ve kazayla ilgili soruşturma ekibinin başkanı Sir John Stevens’ın, “Yeni tanıklarımız var. Bunların kim olduğunu söyleyemem. Elimizde bilimsel tahlillerin yeni sonuçları var” ifadesini kullandı.


The Guardian’daki habere göre de Sir Stevens, kazada Prenses Diana ile birlikte ölen Dodi El Fayed’in milyarder babası Muhammed El Fayed ile görüştüğünü de kaydetti. Haberde, bütün komplo teorilerinin soruşturma kapsamında ele alındığını da belirten Sir Stevens’ın, “Kanıtların bizi götürdüğü yere kadar gideceğiz, bu çalışmayı sonuna kadar götürme niyetindeyim. Bu karmaşık bir olay ve zaman alacak” dediği belirtildi.


Prenses Diana, İngiltere tahtının varisi olan Prens Charles ile 1981’de evlenmiş, ancak 11 yıl sonra ayrılmıştı. Fransa’da kazayla ilgili başlatılan ve 2 yıl süren soruşturmanın sonunda, kaza sırasında aracı kullanan sürücünün aracın kontrolünü kaybettiği, çünkü içkili olduğu, aracı çok hızlı kullandığı ve ayrıca ilaç almış olduğu sonucuna varılmıştı.


Prenses Diana’nın ölümü hakkındaki spekülasyonlar, ölümünün üzerinden bunca yıl geçmesine karşın sürüyor. Bazıları, Prenses Diana’nın basit bir trafik kazasına değil, bir komploya kurban gittiğini düşünüyor.


 

791530cookie-checkPrenses Diana olayında yeni tanık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.