Prodi’ye güven oylaması

Prodi, bugün İtalyan Meclis’inde yarın ise Senato’da hükümeti için güven oyu isteyecek.

İtalya’da hükümet krizi geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Clemente Mastella’nın eşi Sandra Mastella’nın İtalyan savcılığı tarafından evinde tutukluluk kararı yüzünden başladı.

Adalet Bakanı’nın eşi, Sandra Mastella, Kampanya bölge meclis başkanı olarak görevini kötüye kullanma, istismar, siyasi kimliğini kullanarak partisine çıkar sağlamakla suçlandı.

İtalyan savcılığı ayrıca, Adalet Bakanı Mastella liderliğindeki hristiyan demokrat UDEUR partisinin Kampanya bölgesindeki 30 kadar üyesi hakkında da tahkikat başlattı ve bazıları içinde evde tutukluluk kararı aldı.

MASTELLA’NIN İSTİFASI

Hem eşi, hem de partisinin çok sayıdaki üyesinin Savcılık tarafından soruşturulması üzerine, İtalyan Adalet Bakanı Clemente Mastella istifa etti ve Prodi hükümetinden desteğini çektiğini bildirdi.

Meclis’te güven oyu almak için gerekli çoğunluğa sahip olan başbakan Prodi’nin ise, Senato’da ayakta kalabilmek için Adalet Bakanı’nın partisinin 3 sandalyesine ihtiyaçı var.

İktidardaki merkez sol hükümetin Senato’da 158, muhalefetin ise 156 sandalyesi bulunuyor.

Bugün Meclis’ten güven oyu isteyecek olan Prodi için asıl sorun yarın Senato’da yapılacak oylama.

Eski Adalet Bakanı Mastella savcılara karşı kendisini ve ailesini yeterince savunmadığı gerekçesi ile hükümete karşı oy kullanacağını resmen açıkladı.

Önünde 48 saatten az bir zaman kalan başbakan Romano Prodi ise bir yandan Mastella’yı kararından vazgeçirmeye diğer yandan da Meclis’teki 6 bağımsız senatörün oylarını garanti etmeye çalışıyor.

FOTOĞRAF: Romano Prodi, güven oylaması ile karşı karşıya

1165380cookie-checkProdi’ye güven oylaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.