Prof. Dr. Akdeniz: Erişim engelleri konusunda bilgi vermemizden hoşlanılmıyor

İfade Özgürlüğü Derneği’nin, erişim engeli gelen haberleri duyurduğu EngelliWeb haberlerine de erişim engeli geldi. Prof. Dr. Yaman Akdeniz: Kamuoyunu bilgilendirmemizden hoşlanılmıyor.

Türkiye’ye internet, ilk kez 12 Nisan 1993’de geldi. 28 yıl önce bu haftalarda internetle tanışan Türkiye, 28 yıl sonra sitelere mahkeme kararıyla gelen erişim engellerini ya da sansürleri konuşuyor.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin EngelliWeb raporuna göre 2020 itibariyle 450 bin alan adı engelli. 2020 raporu, bir kaç ay içinde detaylarıyla birlikte yayımlanacak.

Erişim engelleme ve içerik çıkartma uygulamalarını kamuoyu ile paylaşmak ve arşiv tutmak için EngelliWeb projesini başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e göre kamuoyunun bilgilendirilmesinden dahi hoşlanılmıyor.

Akdeniz’in bu fikrini mahkeme kararları da destekliyor. Öyle ki; İfade Özgürlüğü Derneği’nin, erişim engeli gelen haberleri duyurduğu EngelliWeb haberlerine de çok kez erişim engeli geldi.

Hukuki sürece dair de bilgi veren Akdeniz, hakimleri, ifade ve basın özgürlüğü ile herhangi bir dengeleme yapmadığını, sadece “milli güvenlik”, “kamu düzeni” ve “kişilik hakları” üzerinden değerlendirerek bu kararlara imza attığını anlattı. Sinem UĞURLU / Çağrı SARI – İstanbul Evrensel

_____________

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/430741/prof-dr-akdeniz-erisim-engelleri-konusunda-bilgi-vermemizden-hoslanilmiyor

2508030cookie-checkProf. Dr. Akdeniz: Erişim engelleri konusunda bilgi vermemizden hoşlanılmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.